Sport

Pe olteni îi trec fiorii când se gândesc la ultimul meci cu CFR Cluj de pe “Oblemenco”! Ce s-a întâmplat în derby-ul dinaintea pandemiei

01.08.2020 | 19:03
Pe olteni ii trec fiorii cand se gandesc la ultimul meci cu CFR Cluj de pe Oblemenco Ce sa intamplat in derbyul dinaintea pandemiei
ADVERTISEMENT

Meciul Universitatea Craiova – CFR Cluj, care se va disputa luni, de la ora 20:30, va decide campioana din acest sezon. Va fi un derby cu tensiune maximă, în care ambele echipe vor da totul pentru victorie. Ultimul meci direct de la Craiova a avut loc pe 23 februarie 2020, iar oltenii nu au amintiri prea plăcute din acel meci. 

A fost unul dintre ultimele meciuri din Casa Pariurilor Liga 1 care s-au disputat cu spectatori, fiind disputat chiar înainte de pandemie. 30.000 de olteni au creat o atmosferă specială pe arena “Ion Oblemenco” în ceea ce a fost ultimul meci din sezonul regulat.

ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova aborda cu mare curaj confruntarea, numai că a fost taxată de Mario Rondon după o greșeală a lui Ivan Martic, în minutul 9. Însă, oltenii au atacat apoi în valuri poarta lui Arlauskis și numai paradele de senzație ale portarului au ținut tabela intactă.

Pe olteni îi trec fiorii când se gândesc la ultimul meci cu CFR Cluj de pe “Oblemenco”! U Craiova a ratat din toate pozițiile

Nistor, Mihăilă, Kolic și Kosic au ratat, pe rând, ocaziile uriașe ale Craiovei până la pauză. Oltenii au bifat 7 șuturi pe spațiul porții și două bare până la pauză, însă nu au reușit să marcheze în poarta CFR-ului.

ADVERTISEMENT

În a doua repriză, atacurile Craiovei au continuat, însă cei care au lovit au fost tot jucătorii lui Dan Petrescu. Cristi Manea a profitat de o gafă a aceluiași Martic și a marcat golul care securiza victoria celor de la CFR Cluj.

VEZI VIDEO: 

CFR Cluj a marcat două goluri din două ocazii! Martic a greșit la ambele reușite

Deși Universitatea Craiova a dominat autoritar părți bune din acel derby, cei de la CFR Cluj au avut câștig de cauză pentru că au gestionat perfect ocaziile avute. De cealaltă parte, oltenii s-au jucat cu ocaziile și nu au reușit să puncteze deloc pe tabelă.

ADVERTISEMENT

Atunci, CFR Cluj încheia cu șase puncte avans sezonul regulat față de adversară, însă în play-off s-au schimbat multe. Oltenii au schimbat antrenorul în pandemie și au avut un parcurs perfect cu Bergodi: șase victorii din șase meciuri.

Cristiano Bergodi are procentaj maxim de victorii pe banca oltenilor

Confruntarea cu Astra a fost amânată de trei ori și nu s-a mai disputat, însă oricare echipă ar învinge în meciul de luni, meciul restanță al oltenilor este irelevant. În cazul în care meciul se încheie la egalitate, titlul urmează “să fie stabilit” de comisii, care vor hotărâ cum se va încheia meciul Astra – Craiova.

ADVERTISEMENT

CFR Cluj este nevoită să joace trei meciuri în șase zile. Au câștigat cu FC Botoșani (1-0) și FCSB (2-0), dar adevăratul test este cu Universitatea Craiova. De cealaltă parte, oltenii au problemele lor. Nu au mai jucat un meci de pe 19 iulie și rămâne de văzut cum se vor prezenta la acest meci.

 

ADVERTISEMENT