Sport

Pe semicerc, matematica e mai frumoasă: 1+1=3. Handbaliștii Andreea și Vlad Rotaru vor fi părinți!

Andreea și Vlad Rotaru sunt componenți de bază ai echipelor naționale masculine și feminine ale României. Recent au aflat că viața îi va premia cu cel mai râvnit ”trofeu”, un copil.
09.04.2022 | 07:53
Pe semicerc matematica e mai frumoasa 113 Handbalistii Andreea si Vlad Rotaru vor fi parinti
Handbaliștii Andreea și Vlad Rotar vor deveni părinți
ADVERTISEMENT

În plan sportiv, 2022 este un an complicat pentru handbaliștii ”tricolori” Andreea și Vlad Rotaru. Însă, de acest an își vor aminti toată viață. În toamnă vor deveni părinți.

Vlad Rotaru, de la șoc, la ”cel mai frumos moment”

Pivotul echipei naționale a aflat vestea că va fi tătic imediat după revenirea din cantonamentul ”tricolorilor”. Recunoaște că nu se aștepta la așa o veste, însă bucuria care a urmat a fost neprețuită.

ADVERTISEMENT

”Am primit vestea după ce m-am întors din cantonamentul cu naționala. A fost un moment șocant pentru mine, dar cel mai frumos din câte există”, povestește handbalistul.

Nici măcar distanța care îi separă (el joacă la CSM București, Andreea la Gloria Buzău) nu va fi un obstacol de netrecut pentru cei doi viitori părinți. Chiar dacă nu le este ușor, de când s-au cunoscut, în urmă cu 9 ani, mai mereu au trebuit să accepte acest lucru.

ADVERTISEMENT

”Este foarte greu și dificil pentru că depindem unul de programul celuilalt. Acum ne-am obișnuit, mergem înainte”, a mai spus Vlad Rotaru.

”Tot timpul ne-am susținut unul pe celălalt, Vlad este sprijinul meu numărul 1. De fiecare dată am fost acolo, unul pentru celălalt, am știut să punem o vorbă bună când a fost nevoie”, a completat soția Andreea.

ADVERTISEMENT

Andreea ia lecții de la Denisa Dedu

Pentru o sportivă de performanță, vestea că va deveni părinte și că viața ei se va schimba radical este de multe ori o lovitură. Nu și pentru Andreea Rotaru. Handbalista are deja un model de mămică. Colega ei de la echipa națională, Denisa Dedu a născut la sfârșitul anului trecut și îi oferă răspuns la toate întrebările.

”Eu și Denisa suntem prietene de la 14 ani, am început să împart cu ea toate experiențele ei de proaspătă mamă. Îi pun tot timpul întrebări și povestim tot ce este legat de această perioadă”, spune Andreea.

ADVERTISEMENT

Cei doi handbaliști au ales deja și numele întâiului lor copil. Se va numi Evelin Ioana, iar părinții speră să le calce pe urme. Dacă nu va alege handbalul nu e un capăt de țară, micuța va avea tot sprijinul lor.

”Dacă va avea atracție pentru sport, cu siguranță îndrumarea noastră o va avea. O vom ajuta cu sfaturi și cu tot ce are nevoie pentru a avea o viață cât mai sănătoasă”, explică Vlad.

Andreea Rotaru va rata meciurile României de calificare la CE din acest an

Însărcinată în luna a 4-a, Andreea Rotaru, care este și centrul echipei naționale, nu va putea evolua în meciurile de calificare la Campionatul European din acest an. Sportiva își dorește să revină cât mai curând pe teren, însă, până atunci, le ține pumnii strânși coechipierelor de la lotul național.

”Echipa națională arată foarte bine, am fost acolo am văzut cum este, echipa este foarte unită, fetele își doresc foarte mult să ajungă la fiecare campionat.  Sunt două meciuri foarte dificile, toată lumea este conștientă, dar fetele vor face o treabă foarte bună și se vor califica fără emoții la următorul turneu final.

Și eu îmi doresc să mă întorc la handbal. E sportul pe care îl fac de atâția ani, nu știu să fac altceva”, spune ”tricolora” Andreea Rotaru.

România va juca pe 20 și 24 aprilie, cu Insulele Feroe în deplasare și cu Austria la Râmnicu Vâlcea, în preliminariile Campionatul European. Până acum fetele lui Adi Vasile au o singură victorie în grupă, cu Insulele Feroe, și un egal în deplasare cu Austria.

Prima reprezentativă a pierdut în schimb ambele confruntări cu Danemarca, nordicele asigurându-și prezența la EURO 2022. Astfel, România este obligată să câștige cele două meciuri cu Insulele Feroe și Austria pentru a fi la turneul final.

Naționala masculină și-a resetat obiectivul

Echipa masculină de handbal a României, din care face parte și Vlad Rotaru, a ratat calificarea la Campionatul Mondial de anul viitor, din Polonia și Suedia și și-a fixat un nou obiectiv – calificarea la Campionatul European din 2024.

Ca să ajungă la turneul final vor înfrunta reprezentativele Austriei, Ucrainei și Insulelor Feroe. Viitorul tătic e optimist și crede că România va fi prezentă la EURO.

”Cred că am avut un pic de noroc la tragerea la sorți, dar noi în principiu trebuie să ne vedem de jocul nostru și de munca noastră pentru că doar așa vom avea șanse să ajungem la un turneu final”, a spus pivotul României.

ADVERTISEMENT