Pe urmele Cristinei Țopescu. Unde și-a petrecut ultimele zile din viaţă. Dezvăluiri cutremurătoare: “Atunci am ştiut că a murit”– VIDEO EXCLUSIV

EXCLUSIV FANATIK
Catalin Nae    Theo Sutiu   
în HotNews
11/02/2020, 11:40
Pe urmele Cristinei Țopescu. Unde și-a petrecut ultimele zile din viaţă. Dezvăluiri cutremurătoare: “Atunci am ştiut că a murit”– VIDEO EXCLUSIV EXCLUSIV FANATIK
După moartea tatălui său, în august 2018, Cristina Țopescu s-a dedicat în totalitate animalelor fără stăpân. Atunci când a fost găsită fără suflare, vedeta era în pat, înconjurată de câinii pe care îi avea în casă și pe care îi îngrijea ca pe copiii ei. Sursa foto - facebook

După moartea tatălui său, în august 2018, Cristina Țopescu s-a dedicat în totalitate animalelor fără stăpân. Atunci când a fost găsită fără suflare, vedeta era în pat, înconjurată de câinii pe care îi avea în casă și pe care îi îngrijea ca pe copiii ei. În afară de aceștia, fosta prezentatoare TV, împreună cu prietenele sale apropiate, mai hrănea peste 90 de patrupede abandonate pe câmp, pe șantiere sau în alte locuri unde le era practic imposibil să își găsească singuri hrană.

Zeci de suflete ajutate necondiționat de Cristina Țopescu

FANATIK vă prezintă în exclusivitate un colaj de imagini filmate prin locurile pe unde Cristina Țopescu și-a petrecut ultimele zile din viață, făcând ce iubea cel mai mult, și anume salvând de la moarte suflete nevinovate.

Andreea M., prietena cea mai apropiată a Cristinei, ne povestea despre drumurile pe care le făceau împreună: „De obicei, făceam drumurile acestea împreună sau când nu aveam eu timp se mai ducea și singură. Unii trebuie hrăniți hrăniți ziua și alții noaptea. E complicat. Diferă de la o situație la alta, mă refer la locul unde se află ei”, mărturisea femeia în urmă cu o săptămână.

Le gătea orez cu lapte și porționa fiecare bucată de carne

Tot Andreea M. ne-a dezvăluit și rutina pe care o aveau zilnic. „Veneam și o luam în fiecare dimineață, în jur de ora 9, o sunam și ea mă ruga sa intru direct, dar să am grijă să nu iasă câinii în stradă. O mai alintam, știam că are supărări și luam cafea de pe drum.

Mergeam să luăm mâncarea de la furnizori, săptămânal minimum 100 de kilograme de carne, am avut și peste 300. Și le împărțeam pentru depozitare, apoi mergeam  să îi hrănim. Eu am un program foarte aglomerat, nu mai am timp să le iau ațele de pe carne să le porționez și nici timp să le gătesc așa cum făcea Cristina.

Avea o femeie care o ajuta la curățenie și la gătit. Nu pentru ea, nu avea nevoie de nimic dacă animalele aveau ce mânca și ce bea. În toamnă, îmi amintesc că găsise undeva în câmp o cățelusă cu pui de care s-a îndrăgostit instant. Le ducea puilor orez cu lapte gătit de ea, boabe de mici dimensiuni să le mănânce ușor. Ar fi făcut totul pentru ei. A fost o persoană care mai mult se bucura să dea decât să primească, așa era ea…”, mai spune Andreea M.

Primul semnal de alarmă

Primul semn că s-a întâmplat ceva rău tot de la câinii Cristinei a venit. Prietena vedetei TV spune că după telefonul Dianei – o altă apropiată a jurnalistei, care o întreba dacă știe ceva de ea, a sunat la furnizorii de carne și, după ce a aflat că nimeni nu mai ridicase hrana de două săptămâni, a știut că s-a întâmplat o tragedie.

„Atunci când cei de la carne mi-au zis că au trecut două săptămâni de când nu a mai fost nimeni să o ridice am înghețat. Atunci am știut că a murit. Faptul că în interior erau doi câini morți și unul în stare gravă, mușcați de una dintre cățelele Cristinei care în mod normal stătea izolată, a fost doar o confirmare.

După ce a plecat Poliția, primul meu gând a fost să îi salvez animalele. M-am întors după Vrăbi, cea care a fost găsită lângă ea în pat, pentru că era mai mică, stătea afară, dar era obișnuită să stea în casă, m-am temut că nu supraviețuiește. Acum e la mine. Am plecat de la fața locului cu cei doi căței, am ajuns imediat acasă cu Bibi, cățelul rănit, i-am spălat rănile și mi-am dat seama că era grav.

Imediat am fugit la Facultatea de Medicină Veterinară și când am ajuns, până au făcut fișa și alte hârtii a trecut ceva timp, iar cățelul a murit, din păcate, pe masa de operație. Nu a avut nicio șansă, ajunsesem prea târziu. Vrăbi e bine. Eu am 11 câini și s-a integrat perfect. Doarme cu mine în pat (râde)”.

Vedeta TV se expunea pericolelor din dragoste pentru câini

La o zi după descoperirea trupului neînsuflețit, o prietenă apropiată Cristinei ne declara că vedeta TV se temea de foarte multe ori să meargă în locurile izolate unde se aflau câinii, pentru că nu o dată fusese gonită de diverși indivizi.

„Cum se lăsa noaptea, umplea mașina cu mâncare și apă, apoi pleca pe unde știa că sunt cățeii, prin șantiere, pe terenuri izolate. Făcea asta în fiecare seară! De câteva ori a cerut și ajutorul Poliției pentru că fusese amenințată sau gonită din acele locuri pentru că oamenii nu o înțelegeau. Din fericire, nu a avut parte niciodată de vreun eveniment nefericit”, spunea prietena care a dorit să rămână anonimă.

În mesajul tulburător scris pe pagina de Facebook a Cristinei Țopescu, Diana Maria, vecina ei, dezvăluia niște adevăruri crude. „Vă mirați că era depresivă. Nu vi se pare normal? Cristina nu avea serviciu, îngrijea 12 căţei în 2015, plus că hrănea maidanezi din 7 locuri, care s-au făcut 8. Cristina plătea tratament din buzunarul propriu.

Singura ei grijă era să aibă bani pentru următoarele lucruri: chirie, utilităţi, benzină şi câte un pachet de ţigări. Ei nu îi trebuia nimic. Toţi banii mergeau pe castrări, mâncare pentru căţei, tratamente.”

Descoperirea tulburătoare de pe 12 decembrie

Cristina Țopescu a murit cel mai probabil în noaptea de 27 spre 28 decembrie, în dormitorul de la etaj al apartamentului în care stătea în chirie din comuna Tunari. Pentru că trăia foarte izolat, neavând vecini chiar lângă ea, a fost găsită peste aproximativ două săptămâni. Se pare că vedeta ar fi murit în somn din cauze naturale și fără durere.

Închide ×