News

Pe urmele lui Diego Maradona! Netflix vrea să facă un film despre viața lui Gigi Becali! EXCLUSIV

13.12.2019 | 23:46
Pe urmele lui Diego Maradona Netflix vrea sa faca un film despre viata lui Gigi Becali EXCLUSIV
ADVERTISEMENT

Suporterii „roș-albaștri” au șansa să revadă pe „sticlă” bucuria patronului FCSB la câștigarea unor trofee din alte vremuri, de glorie pline. Sau repararea Bentley-ului cu… ranga?! Omul de afaceri ar putea să fie personajul principal al unui film produs de celebra companie Netflix.


  • (P) Cota BETANO Viitorul – FCSB: 1,75 pentru “ambele marchează” – vezi toate cotele aici

ADVERTISEMENT

Ce este Netflix, cea mai cunoscută platformă de streaming filme şi seriale

„Netflix Inc. este o companie americană, cu sediul central în Los Gatos (California). Fondată în 1997 de către Reed Hastings și Marc Randolph, venitul primar al companiei se bazează pe abonament, de streaming video la cerere de servicii.

Netflix oferă streaming on-line de o bibliotecă de filme și programe de televiziune, precum și distribuția și producția de filme și seriale de televiziune, care sunt distribuite exclusiv de Netflix”. Asta „spune” Wikipedia.

ADVERTISEMENT

Netflix a ajuns în România în 2017 şi a spart piaţa

Mai clar, Netflix este primul serviciu de distribuție prin internet de filme, seriale și documentare, într-o mare varietate de genuri și limbi, abonații având acces nelimitat la conținut, fără publicitate, oricând și oriunde, pe orice tip de dispozitiv conectat la internet.

Din acest motiv, Netflix a ajuns liderul global al distribuției de programe de televiziune, cu mai mult de 151 de milioane de abonați din peste 190 de țări. Din 2017, cunoscuta platformă a ajuns şi în România.

ADVERTISEMENT

La noi, Netflix este, pentru milioane de români, refugiul din fața unor programe plictisitoare ale canalelor tv, cu majoritatea filmelor repetate până la sațietate și cu talk-show-uri politice interminabile și sterile.

De la oi, în Parlamentul Europei, via Ghencea!

Ei bine, acest „mogul” TV i-a propus lui Gigi Becali să facă un film despre… viața sa! Pentru că Netflix nu numai că difuzează lungmetraje, dar le mai și „produce”. Patronul FCSB nu ar fi primul personaj din fotbal care a primit o astfel de ofertă. În această toamnă, Netflix a lansat un film documentar despre perioada petrecută de Diego Maradona în Mexic.

ADVERTISEMENT

Copilăria „la oi”, cu stâna de lângă casă, tinerețea petrecută în anturajul echipei naționale de fotbal, pentru care devenise principalul furnizor de „lactate” proaspete și de calitate, ascensiunea omului de afaceri după 1989, bazată pe tranzacționarea de terenuri, implicarea în fotbal și preluarea Stelei, cariera politică și perioada grea din pușcărie.

Filmul ar urma să dureze peste două ore și jumătate, fiind construit pe modelul unui documentar artistic. În ultimii ani, Netflix a realizat filme sau seriale documentare despre Carlos Tevez, Boca Juniors sau Sunderland.

„Subiectul” nu a fost entuziasmat…

Gigi Becali n-a sărit în sus de bucurie, cum s-ar fi așteptat majoritatea, știută fiind „foamea” sa de publicitate. Nu, ar fi spus chiar că e prea… bătrân pentru așa ceva! Și că ar fi fost mai bine să fi venit o astfel de ofertă când era mai tânăr.

Nu a refuzat, însă, și a cerut un timp de gândire. Este greu de crezut că ar putea refuza o astfel de oportunitate pentru a-și crește „ratingul”, atât cel personal, cât și cel al echipei.

Codin Maticiuc a primit 700.000 de euro de la Netflix!

Nu a fost avansată nicio sumă, se așteaptă acceptul lui Gigi Becali, principalul „actor” al afacerii, dar dacă ar fi să ne orientăm după suma de 700.000 de euro primită de Codin Maticiuc, de exemplu, pentru contribuția sa la primul film românesc difuzat de Netflix, „Ghinionistul” (ianuarie 2019), este foarte clar că tentația pentru patronul FCSB-ului este uriașă!

Netflix  difuzează 25 de filme românești

Primul film românesc disponibil pe Netflix a fost „Ghinionistul”, la începutul acestui an. Au urmat alte 24: „Selfie”, „Love Is a Story”, „Selfie 69”, „Love by Design”, „Povestea unui pierde-vară”, „Pup-o, mă!”, „De ce eu?”, „Love Building”, „Alt Love Building”, „Faci sau taci”, „Dragoste & Design”, „O lună în Thailanda” sau „Câinii” sunt câteva dintre titlurile autohtone de pe Netflix.

„Mă bucur nespus că Netflix a început sa achiziționeze filme românești. Și cu ce puteau începe dacă nu cu bestsellerul anului trecut: Ghinionistul, film în care are și fratele vostru un rol simpatic de care chiar sunt mândru. România beneficiază pe Netflix de subtitrarea în limba proprie și este singura țara din sud-estul Europei care o face” – Codin Maticiuc

ADVERTISEMENT
Tags: