Sporturi

Pe urmele lui George Weah. Pugilistul Manny Pacquiao vrea să ajungă președinte în Filipine

08.06.2020 | 17:23
Pe urmele lui George Weah Pugilistul Manny Pacquiao vrea sa ajunga presedinte in Filipine
ADVERTISEMENT

Pugilistul Manny Pacquiao, care nu a mai urcat în ring de aproximativ un an, vrea să ajungă președinte în Filipine.

Pugilistul Manny Pacquiao vrea să ajungă președinte în Filipine

Conform lematin.ch, Manny Pacquaio i-ar fi transmis fostului său promotor Bob Arum că își dorește să candideze la funcția de preșesinte al statului Filipine la alegerile din 2022.

ADVERTISEMENT

”Am discutat cu el şi m-a spus: ‘Bob, voi candida la alegerile din 2022 şi când voi câştiga, vreau să fii alături de mine’”, a spus Arum în timpul unei discuţii cu Mauricio Sulaiman, preşedintele World Boxing Council (WBC).

Ajuns la 41 de ani, Manny Pacquiao este senator din 2016, după ce inițial, în 2009, a fost ales ca membru al Camerei Reprezentanților din Parlamentul Filipinelor.

ADVERTISEMENT

Pacquaio este iubit în Filipine pentru actele sale de caritate

Ultima dată când Manny Pacquaio a urcat în ring se întâmpla în iulie 2019, atunci când a reuşit să devină campion mondial în versiunea WBA, la categoria semimijlocie, după ce l-a învins la puncte pe Keith Thurman.

Manny Pacquaio este pur şi simplu o legendă în ţara sa, unde nu odată cetăţenii au declarat că dacă ar candida l-ar alege fără ezitare preşedintele ţării. Este extrem de iubit de compatrioţii săi şi recunoscut pentru numeroasele acte de caritate pe care le-a făcut atât pentru cei aflaţi în suferinţă fizică dar şi pentru cei nevoiaşi, care sunt destul de mulţi în Filipine.

ADVERTISEMENT

La sfârșitul lunii martie, renumitul pugilist a fost nevoit să stea în izolare două săptămâni, după ce a participat la o şedinţă la care au fost prezenţi mai mulţi colegi senatori infectaţi cu COVID-19.

La finalul anului trecut, Manny Pacquiao a organizat o petrecere fastuoasă la împlinirea a 40 de ani. Boxerul și-a făcut ziua de naștere la un hotel de lux din General Santos City și a făcut cadouri de lux pentru invitați.

ADVERTISEMENT

Dacă ar ajunge președinte, Manny Pacquaio ar fi al doilea sportiv care ocupă o astfel de funcție înaltă. Primul care a reușit acest lucru a fost marele fotbalist George Weah, ajuns președintele Liberiei în finalul anului 2017.

ADVERTISEMENT