Sport

Pe urmele tatălui! Kasper Schmeichel visează la un succes ca în 1992. Anglia a vrut să-l naturalizeze

Danemarca visează la repetarea succesului de la EURO 1992, iar Kasper Schmeichel şi colegii lui se pregătesc de semifinala cu Anglia.
04.07.2021 | 12:21
Pe urmele tatalui Kasper Schmeichel viseaza la un succes ca in 1992 Anglia a vrut sal naturalizeze
ADVERTISEMENT

Danemarca este marea surpriză de la EURO 2020, după ce trupa lui Kasper Hjulmand a ajuns în semifinale. Startul drumului la turneul final a fost umbrit de drama lui Christian Eriksen, iar cele două înfrângeri din primele două meciuri anunţau o eliminare prematură.

Kasper Schmeichel şi colegii lui au strâns rândurile şi au dus Danemarca până la un pas de finală. Urmează meciul cu Anglia, ţară care a vrut să-l naturalizeze pe portarul danezilor în urmă cu 14 ani, pe când acesta juca la Manchester City.

ADVERTISEMENT

Anglia a încercat să-l naturalizeze pe Kasper Schmeichel. Ce spunea Peter Schmeichel

Născut la Copenhaga, pe 5 noiembrie 1986, Kasper Schmeichel a făcut primii paşi în fotbal la Estoril, pe când tatăl său juca la Sporting, pentru ca mai apoi să ajungă la Manchester City, ultima echipă din cariera lui Peter Schmeichel. Debutul a fost consemnat în liga a patra, la Darlington, echipă unde fusese împrumutat de “cetăţeni”.

Soarta lui Kasper Schmeichel se putea schimba în vara lui 2007. Revenit la Manchester City, danezul a debutat în Premier League, iar Federaţia Engleză de Fotbal s-a gândit să dea marea lovitură. Oficialii au început să se intereseze dacă portarul ar putea să fie naturalizat, în condiţiile în care trăise ani buni în Anglia datorită lui Peter Schmeichel.

ADVERTISEMENT

Telenovela a durat doar câteva zile, după ce Peter Schmeichel a pus piciorul în prag şi le-a transmis jurnaliştilor că fiul său nu va juca niciodată pentru echipa naţională a Angliei.

“Kasper e danez. Nu există nicio şansă ca el să joace pentru Anglia şi discuţiile ar trebui să se oprească acum. Să-l întrebaţi şi o să vă spună: ‘Sunt danez şi voi juca pentru Danemarca'”, spunea Peter Schmeichel în 2007.

ADVERTISEMENT

Kasper Schmeichel a reuşit minunea cu Leicester şi visează la un nou succes istoric

Kasper Schmeichel a plecat de la Manchester City în 2009 şi a ajuns la Notts County, în liga a patra din Anglia. Un an mai târziu, danezul a mers la Leeds United, iar după un sezon s-a transferat la Leicester City. În 2011, când semna cu “vulpile”, Kasper nu se gândea că peste cinci ani va scrie istorie în Premier League.

La finalul sezonului 2015-2016, Leicester City devenea campioană a Angliei, succes ce avea o cotă ameţitoare la pariuri, iar Kasper Schmeichel a fost unul dintre artizanii succesului. În mai 2021 a venit o altă performanţă istorică, după ce a câştigat Cupa Angliei alături de “vulpi”, iar ţinta finală este EURO 2020.

ADVERTISEMENT

Într-un interviu acordat înainte de startul turneului final, Kasper Schmeichel spunea că nu este imposibil ca Danemarca să repete performanţa din 1992“Trebuie să visăm frumos. De ce să nu putem şi noi?”, declara portarul de 34 de ani.

În 1992, Peter Schmeichel reuşea câteva parade decisive pentru Danemarca, iar Kasper, în vârstă de 5 ani şi 7 luni, privea în faţa televizorului cum era scrisă istoria. Acum, după 29 ani, rolurile s-ar putea inversa. Kasper e între buturi, iar Peter a urmărit de pe margine cum fiul lui i-a dus pe danezi în semifinale.

ADVERTISEMENT
Tags: