News

Pedeapsă dură pentru Laurențiu Mitici, bărbatul care a împins un tânăr pe trotinetă în fața mașinii. Ce pedeapsă a primit cel poreclit „Americanu”

Instructorul pe motocicletă care a împins un tânăr pe trotinetă în fața mașinii, a fost găsit vinovat pentru omor. Instanța nu i-a găsit acestuia circumstanțe atenuante.
10.10.2022 | 16:02
Pedeapsa dura pentru Laurentiu Mitici barbatul care a impins un tanar pe trotineta in fata masinii Ce pedeapsa a primit cel poreclit Americanu
Laurențiu Mitici Americani. Foto: Ziare.com
ADVERTISEMENT

Laurențiu Mitici ”Americanu’” a primit 13 ani și opt luni de închisoare, printr-o sentință a Tribunalului București.

Laurențiu Mitici, condamnat la închisoare cu executare

Motociclistul, de altfel instructor auto, se face responsabil de moartea unui tânăr cu care se șicanase în trafic în 2021.

ADVERTISEMENT

Accidentul petrecut pe șoseaua Vitan Bârzești din București a fost intens mediatizat și a șocat opinia publică. După o șicană în trafic cu un tânăr aflat pe o trotinetă, Mitici l-a așteptat pe tânăr într-o intersecție și l-a lovit pe acesta în cap cu casca de motociclist pe care o purta.

Tânărul s-a dezechilibrat și a căzut pe șosea, fiind spulberat de o mașină care circula regulamentar. De altfel, șoferul a mărturisit că nu a avut cum să-l evite pe tânăr, pentru că totul s-a desfășurat extrem de rapid.

ADVERTISEMENT

Ulterior s-a constatat că victima se afla sub influența băuturilor alcoolice, cu o alcoolemie de 2.34, însă asta nu l-a scuzat pe motociclistul care a provocat tragedia. Tânărul a murit la spital din cauza unei fracturi la craniu.

Motociclistul a explicat că în timp ce aștepta la semafor a fost lovit în spate de trotinetist, după care a încercat să-i ceară socoteală bărbatului aflat în stare de ebrietate, sau sub influența drogurilor.

ADVERTISEMENT

Mitici a dezvăluit că trotinetistul l-a lovit puternic, după care a fugit de la locul faptei. Mai mult, trotinetistul i-a adresat injurii și amenințări motociclistului. Cu toate acestea, jurații au considerat că reacția motociclistului a fost deplasată, pentru că a încercat să-și facă singur dreptate, prin violență. Ziare.com menționează că sentința nu este definitivă.

Judecătorii nu i-au găsit motociclistului, așadar, nicio circumstanță atenuantă. ”Starea de beţie a victimei nefiind de natură să diminueze gravitatea infracţiunii sau periculozitatea infractorului”, se arată în motivarea magistraților.

ADVERTISEMENT

Familia tânărului care a murit s-a constituit parte civilă în acest dosar și a cerut daune de 1 milion de euro, însă instanța a aprobat doar suma de 50.000 de euro daune morale. Laurențiu Mitici are la dispoziție zece zile pentru a ataca sentința Tribunalului București.

ADVERTISEMENT