News

Pedeapsă exemplară pentru un avocat din SUA care și-a ucis familia. Motivul crimelor e incredibil

Un avocat din SUA a fost condamnat la închisoare pe viață după ce și-a ucis familia pentru a încasa banii din asigurare.
03.03.2023 | 23:02
Pedeapsa exemplara pentru un avocat din SUA care sia ucis familia Motivul crimelor e incredibil
Avocat condamnat la închisoare pe viață. Foto: NY Times
ADVERTISEMENT

Bărbatul mai poate primi 700 de ani de detenție pentru diverse infracțiuni economice. Avocatul e celebru în SUA mai ales că face parte dintr-o familie influentă, astfel că întreaga societate e șocată că acesta a putut să-și ucidă fiul și soția cu sânge rece.

Un avocat celebru din SUA și-a ucis familia pentru asigurare

Alex Murdaugh are 54 de ani și a pus în aplicare un plan desprins din filmele polițiste, conform NY Times. “Pentru uciderea soţiei tale, Maggie Murdaugh, sentinţa ta este pentru restul vieţii tale. Pentru uciderea lui Paul Murdaugh, pe care probabil l-ai iubit foarte mult, sentinţa ta este de închisoare pe viaţă“, i-a transmis judecătorul Clifton Newman, în timp ce îi citea sentința.

ADVERTISEMENT

Alex Murdaugh și-a susținut nevinovăția cu vehemență, însă juriul nu a fost impresionat și l-a condamnat în mai puțin de trei ore. “O spun din nou, respect această instanţă, dar sunt nevinovat. Nu i-aş face niciodată rău, indiferent de circumstanţe, soţiei mele, Maggie şi niciodată nu i-aş face vreun rău, indiferent de circumstanţe, fiului meu, Paw Paw”, a declarat avocatul.

Asemeni unui film american, familia Murdaugh a controlat sistemul juridic din Carolina de Sud timp de 100 de ani, fiind supranumiți Regii din Lowcountry. În urmă cu patru ani Paul, mezinul familiei, a ucis o fată într-un accident cu barca, moment în care imperiul a început să se clatine.

ADVERTISEMENT

De fapt, cei care vorbesc de un adevărat scenariu de film nu greșesc, dacă e să citim înșiruirea de evenimente ce a urmat acestui incident. Între timp au apărut suspiciuni că fiul cel mare al avocatului, Buster, și-a călcat cu mașina un coleg de liceu pentru că acesta ar fi urmat să dezvăluie lumii întregi că Buster era homosexual.

A urmat mai apoi moartea suspectă a menajerei familiei. Presa transmitea în acel moment că femeia ar fi fost ucisă de bărbat, pentru că aceasta aflase că avocatul era dependent de droguri. Mai mult, pe 7 iunie 2021, avocatul a sunat la Urgențe pentru a se plânge că s-a întâmplat ceva cu soția și fiul său.

ADVERTISEMENT

Ajunși la fața locului, polițiștii au găsit un adevărat masacru. Avocatul s-a apărat și le-a transmis că fusese plecat de acasă și așa a găsit locul crimei. “Am văzut sânge, am văzut părţi din creier, am văzut bucăţi de craniu. Era pur şi simplu îngrozitor“, declara John Marvin, fratele lui Alex Murdaugh.

Agenții FBI intrați pe fir nu s-au lăsat și au determinat că Alex Murdaugh este cel care a comis crima. Mai mult, bărbatul era clar dependent de droguri și a încercat să-și însceneze moartea.

ADVERTISEMENT

În acest sens a angajat pe cineva să-l omoare, pentru ca fiul său să moștenească 10 milioane de euro, asigurarea de viață. De altfel, și-ar fi ucis soția și fiul cel mic tocmai pentru asta, pentru a obține bani grei din asigurări.

ADVERTISEMENT
Tags: