Fotbal international

Pedeapsa primită de Fabio Cannavaro și staff-ul său din partea conducerii. Ce i-a înfuriat pe șefi

17.01.2021 | 11:09
Pedeapsa primita de Fabio Cannavaro si stafful sau din partea conducerii Ce ia infuriat pe sefi
ADVERTISEMENT

Guangzhou Evergrande nu a reușit să atingă principalele două obiective de anul trecut: formația a pierdut finala pentru titlu și a părăsit Liga Campionilor după faza grupelor, iar șefii formației s-au răzbunat pe antrenori și i-au sechestrat 12 zile într-un hotel din Doha.

Fotbalul din China nu înseamnă numai sume uriașe, transferuri și salarii foarte mari, ci și asemenea incidente. O echipă, cea mai mare din China, Guangzhou Evergrande s-a răzbunat pe tehnician din cauza ratării obiectivelor.

ADVERTISEMENT

Și nu orice antrenor, ci un nume foarte cunoscut la nivel mondial, mai ales ca jucător: Fabio Cannavaro, un fost câștigător al Cupei Mondiale și al Balonului de Aur.

Modul în care a fost pedepsit Fabio Cannavaro de șefi

Campion în 2019 cu Evergrande, Fabio Cannavaro a pierdut în 2020 chiar în ultimul act contra lui Cosmin Olăroiu și a echipei Jiangsu Suning (0-0 și 1-2). După care, italianul a ieșit din Liga Campionilor Asiei încă din grupe, toate jocurile s-au desfășurat în capitala Qatarului, Doha. Evergrande a ocupat poziția a treia, după Vissel Kobe (Japonia) și Samsung Bluewings (Coreea de Sud).

ADVERTISEMENT

Nervoși, cei din conducerea echipei chineze au vrut să-l demită. Însă costul demiterii sale și a staff-ului avut de acesta ar fi fost unul uriaș. Peninsularii mai au o înțelegere valabilă încă doi ani. Tot au fost pedepsiți, dar într-un mod neobișnuit. Toți au trebuit să stea închiși încă 12 zile în hotelul din Doha.

Motivul oficial era că au stat acolo din cauza pandemiei, însă jurnaliștii de la Gazzetta dello Sport au aflat că era doar o răzbunare și că toți tehnicienii ”au fost sechestrați”.

ADVERTISEMENT

Suma uriașă pe care ar trebui să o primească italienii de la echipa lor

30 de milioane de euro ar trebui să le achite Evergrande lui Cannavaro și membrilor staff-ului acestuia dacă i-ar fi demis pe italieni.

Gazzetta.it a dezvăluit că antrenorul și secunzii acestuia au putut părăsi hotelul din Doha pentru a reveni de Crăciun în țara lor numai după ce a intervenit ambasadorul Italiei în Qatar. Numai așa s-a rezolvat, cel puțin pentru moment, conflictul.

ADVERTISEMENT

Fabio Cannavaro are 136 de meciuri pentru naționala Italiei și a marcat două goluri. De-a lungul carierei sale a evoluat pentru cluburi ca Napoli, Parma, Inter Milano, Juventus Torino sau Real Madrid.

ADVERTISEMENT