News

Pedeapsă ridicolă pentru șoferul care a ucis un tânăr de Revelion, după care a fugit de la locul faptei

18.12.2020 | 20:38
Pedeapsa ridicola pentru soferul care a ucis un tanar de Revelion dupa care a fugit de la locul faptei
ADVERTISEMENT

Bărbatul care a omorât cu mașina un tânăr în noaptea de Revelion, după care a fugit de la locul accidentului, a primit o sentință ridicolă.

Șoferul Ciprian Costel Troia avea 21 de ani când a lovit un băiat în noaptea de Revelion, și a fugit de la locul faptei.

ADVERTISEMENT

A primit 1 an și 6 luni de închisoare pentru ucidere din culpă și pentru părăsirea locului accidentului, pedeapsă considerată prea mică de avocații victimei.

2 ani de închisoare cu executare pentru șoferul care a ucis un tânăr în seara de Revelion

În urma contopirii pedepselor, tânărul șofer ucigaș va avea de executat doi ani de închisoare pentru că în noaptea de Reveliona anului trecut, în satul Liteni, comuna Moara, a accidentat mortal cu mașina un tânăr ieșit să sărbătorească trecerea dintre ani.

ADVERTISEMENT

Mai mult, după executarea pedepsei inculpatul va avea interzis de a conduce autovehicule timp de doi ani de zile.

Sentința Judecătoriei Suceava nu e definitivă și poate fi atacată cu apel, potrivit Antena 3.

În noaptea de 31 decembrie 2019 spre 1 ianuarie 2020, un grup de tineri a ieșit pe drumul județean din localitate pentru a sărbători trecerea dintre ani.

ADVERTISEMENT

Printre aceștia se afla George Prașteac, în vârstă de 25 de ani. Tinerii aveau în mâini artificii și sticle de șampanie și au fost loviți de o mașină care circula cu mare viteză.

Victima a fost proiectată 30 de metri prin aer

În urma impactului, victima a fost proiectată aproximativ 30 de metri, iar manevrele de resuscitare nu au mai dat rezultate. Medicii au fost nevoiți să declare decesul victimei în jurul orei 1:30.

ADVERTISEMENT

Mai mult, șoferul mașinii Peugeot 308 cu număr de București și-a văzut de drum, însă a fost prins după ce polițiștii rutieri au găsit imagini pe camerele de supraveghere cu mașina care a produs accidentul.

Șoferul a fost prins în dimineața zilei de 1 ianuarie, în curtea unui localnic din Șcheia, însă polițiștii nu au mai putut stabili dacă acesta consumase alcool în acea seară.

Ciprian Costel Troia a stat în arest preventiv trei luni de zile, perioadă care va fi scăzută din pedeapsa de doi ani.

 

ADVERTISEMENT