Fotbal intern

Pedepse dure pentru Borcea şi Becali în alt dosar! 24 noiembrie, alte condamnări

Pe 4 martie 2014, 8 grei din fotbalul românesc au fost condamnaţi la închisoare cu executare în “Dosarul Transferurilor”. Printre aceştia, Cristian Borcea şi Ioan Becali. Cei doi au mai...
24.11.2016 | 14:50
Pedepse dure pentru Borcea si Becali in alt dosar 24 noiembrie alte condamnari

Pe 4 martie 2014, 8 grei din fotbalul românesc au fost condamnaţi la închisoare cu executare în “Dosarul Transferurilor”. Printre aceştia, Cristian Borcea şi Ioan Becali. Cei doi au mai primit, miercuri, cîte 6 luni de închisoare cu suspendare în Belgia, într-un dosar ce priveşte transferul lui Liviu Ciobotariu la Standard Liege.

6 ani şi 4 luni cu executare pentru Borcea

Petreceri cu asistente şi whisky

Fostul acţionar al lui Dinamo este încarcerat la Poarta Albă, iar viaţa sa după gratii este foarte alertă. În urmă cu aproape doi ani, în celula lui Borcea au fost găsite un televizor LCD, un calorifer electric şi chiar o bandă electrică de alergat. Mai mult, în decembrie 2014, omul de afaceri ar fi fost evacuat din Spitalul Penitenciarului Poarta Albă şi mutat înapoi, în celulă, după ce s-a descoperit că Borcea ar fi întreţinut relaţii sexuale în spital cu o asistentă. De asemenea, în urma controlului efectuat în salonul unde fusese internat pe motiv că ar avea grave probleme cardiace s-ar fi descoperit sticle de whisky, dar şi haltere.

La început, fostul acţionar al lui Dinamo a lăsat afacerile pe mîna doamnelor Borcea, dar, după scurt timp, a decis să se implice în totalitate pentru a-şi proteja imperiul creat în ultimii 20 de ani. Alina şi Mihaela sînt sunate constant de omul de afaceri, care le transmite ce trebuie sau ce nu trebuie să facă ele în business-ul familiei. Care, de altfel, merge foarte bine, situaţia financiară a lui Borcea fiind una foarte bună, chiar dacă în ultimii ani s-a aflat după gratii. Omul de afaceri are o avere de 35 de milioane de euro. Fostul acţionar al lui Dinamo va putea cere eliberarea condiţionată abia în toamna anului 2017.

6 ani şi 4 luni cu executare pentru Giovani

Eliberat în septembrie

Alături de Borcea, Becali a încasat cea mai dură pedeapsă din lotul anchetat în “Dosarul Transferurilor”. A fost eliberat pe 14 septembrie 2016. A fost închis la Penitenciarul Slobozia, după care a ajuns la Poarta Albă. După gratii, Ioan Becali le-a predat deţinuţilor franceza şi spaniola. Era foarte respectat în penitenciar, iar deţinuţii îi strigau numele şi îl aplaudau în timpul cursurilor.

După ce a fost condamnat, FRF i-a retras licenţa de impresar, iar firma Becali Management Consulting, pe care o deţine împreună cu fratele său, este condusă, în prezent, de Pietro Chiodi, omul de încredere al fostului agent. În penitenciar, Giovani s-a orientat pe domeniul auto şi a fost mecanic. Fraţii Becali au o avere de 55 de milioane de euro.

Sînt acuzaţi pentru dare de mită! Condamnaţi din nou?

DNA a anunţat, prin intermediul unui comunicat, că procurorii au trimis-o în judecată pe Geanina Terceanu pentru luare de mită în legătură cu pronunţarea unei soluţii favorabile în “Dosarul Transferurilor”. În dosar au mai fost trimişi în judecată Ioan Becali, Victor Becali şi Cristian Borcea pentru dare de mită.

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au condamnat-o, joi, pe Geanina Terceanu, fost judecător al Tribunalului Bucureşti, la cinci ani şi şase luni de închisoare pentru luare de mită în dosarul Transferurilor, decizia nefiiind definitivă. Ioan Becali a fost condamnat la o pedeapsă contopită de 7 ani şi 4 luni ani de închisoare pentru dare de mită în acelaşi dosar.

În cazul lui Ioan Becali, magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au anulat eliberarea condiţionată din dosarul Transferurilor. Decizia nu este executorie.

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti i-au condamnat, joi, pe Victor Becali la cinci ani şi opt luni de închisoare, iar pe Cristian Borcea la 7 ani şi 10 luni de închisoare pentru dare de mită în dosarul Transferurilor, decizia nefiiind definitivă.

22.493.491 lei este prejudiciul adus de Giovani Becali statului român

1.252.384 de dolari este prejudiciul adus de Cristi Borcea statului român