News

Pedepse mai aspre pentru proprietarii, chiriașii sau administratorii clădirilor în care se consumă droguri. Ce prevede legea

Președintele Iohannis a promulgat legea cu pedepse de până la 5 de ani de închisoare pentru proprietarii, chiriașii sau administratorii clădirilor care permit consumul de droguri
01.06.2024 | 16:59
Pedepse mai aspre pentru proprietarii chiriasii sau administratorii cladirilor in care se consuma droguri Ce prevede legea
5 ani de închisoare pentru proprietarii de case, chiriașii sau administratorii care permit consumul de droguri. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Legea privind modificarea și completarea unor acte normative în domeniul prevenirii și combaterii traficului și consumului ilicit de droguri și alte substanțe cu efecte psihoactive a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis.

Ani grei de închisoare pentru proprietarii care permit consumul de droguri

Acest act normativ prevede pedepse severe cu închisoarea. Președintele Klaus Iohannis a promulgat vineri o lege care prevede pedepse de până la 25 de ani de închisoare pentru cei care furnizează substanțe psihoactive ce provoacă moartea unei persoane.

ADVERTISEMENT

Conform Antena 3 CNN, legea introduce sancțiuni stricte pentru consumul sau finanțarea traficului și consumului de droguri. Camera Deputaților, în calitate de for decizional, a adoptat această lege pe 14 mai.

Legea introduce sancțiuni mărite pentru operațiuni ilegale cu substanțe psihoactive, îndemnarea la consum sau finanțarea traficului și consumului de droguri.

ADVERTISEMENT

Astfel, se introduc circumstanțe mai agravante pentru distribuirea drogurilor către minori și în ceea ce privește facilitarea consumului în diverse locații.

Legea prevede cinci ani de închisoare

Proprietarii, chiriașii sau chiar administratorii clădirilor utilizate pentru consumul de droguri pot primi pedepse de până la cinci ani de închisoare.

ADVERTISEMENT

„Punerea la dispoziţie, cu ştiinţă, de către proprietarul, chiriaşul, deţinătorul cu titlu sau fără titlu sau administratorul oricărui imobil, incluzându-le şi pe cele aflate în stare de degradare, dezafectate ori în construcţie, pentru consumul fără drept de produse susceptibile de a avea efecte psihoactive ori tolerarea consumului fără drept în asemenea locuri, se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.

Administrarea sau remiterea, fără reţetă medicală, de produse susceptibile de a avea efecte psihoactive unei persoane, se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani”, sunt informațiile care apar în document.

ADVERTISEMENT

În plus, legea prevede creșterea cu o treime a pedepselor pentru traficanții care își desfășoară activitatea în locuri sensibile, cum ar fi spitalele, școlile sau penitenciarele.

ADVERTISEMENT