News

Pedepse pentru trădătorii din PNL. Virgil Popescu: “Cine semnează cu AUR va fi exclus”

Se anunță pedepse pentru trădătorii din PNL. Parlamentarii care semnează pentru suspendarea președintelui Iohannis alături de AUR trebuie excluși din PNL, consideră Virgil Popescu, ministru interimar al Energiei.
02.11.2021 | 10:05
Pedepse pentru tradatorii din PNL Virgil Popescu Cine semneaza cu AUR va fi exclus
ADVERTISEMENT

Virgil Popescu a declarat că a cerut conducerii partidului pedepse pentru trădătorii din PNL. El spune că partidul ar trebui să-i dea afară pe toți parlamentarii care se vor ralia inițiativei de suspendare a președintelui anunțată de Alianța pentru Unirea Românilor (AUR).

„Știu că traversăm o perioadă delicată, în care, din păcate, durerea unora este exploatată în mod cinic de persoane fără scrupule. Care, culmea, se dau „apostolii” națiunii și a celor „năpăstuiți”. În mod agresiv, de multe ori, prin stilul lor strident, încearcă să își ascundă adevăratele intenții: să destabilizeze România!

ADVERTISEMENT

Și astăzi au mai făcut un pas în a crea o nouă falie în societate: demararea procedurilor de suspendare a președintelui. Fără un motiv real. Așa…pe vorbe!”, consideră Virgil Popescu.

Pedepse pentru trădătorii din PNL. Ce decizie a fost propusă

Condamn aceasta fățărnicie politică pusă în scenă de cei de la AUR! Și, totodată, le-am cerut colegilor din BEX să fie de acord să îi excludem din partid pe parlamentarii PNL care semnează această tentativă de adâncire a crizei și de a zgudui democrația.

ADVERTISEMENT

Regret că au existat momente când și alți colegi de pe scena politică au preferat să se „facă frate cu…” crezând că vor trece puntea, când… din păcate…au pus doar umărul la „scufundarea” României”, a mai scris ministrul interimar al Economiei, pe Facebook.

El și-a încheiat reacția cu o întrebare retorică: „Cum poți avea alegeri anticipate și totodată să suspenzi și Președintele României?!?”

ADVERTISEMENT

Excluderea fostului președinte al PNL Ludovic Orban, dar și soarta celor 14 parlamentari care au decis să părăsească formațiunea, au încins spiritele în interiorul partidului. Biroului Executiv al PNL a discutat deja despre excluderea fostului președinte al PNL, Ludovic Orban.

Propunerea ca Orban să fie dat afară din PNL a fost lansată de deputatul Gigel Știrbu. Dar inițiativa a fost susținută și de primarul Clujului, fostul premier Emil Boc, potrivit unor surse citate de Digi24.

ADVERTISEMENT

Cazul celor 14 parlamentari care au decis să părăsească PNL va fi discutat la prima reuniune a Biroului Permanent Național, potrivit unui anunț al președintelui partidului, Florin Cîțu.

AUR bagă zâzanie în PNL

Declarația ministrului Energiei vine după ce, în cursul zilei de luni, liderul AUR, George Simion, a anunțat că parlamentarii formațiunii pe care o conduce au început să strângă semnături pentru suspendarea lui Klaus Iohannis.

Mai mult, George Simion a declarat că „au semnat și parlamentari de la PNL” pentru suspendarea președintelui inițiată de AUR. În aceste condiții, bănuielile au căzut asupra parlamentarilor PNL din grupul apropiat de fostul lider al PNL.

Dar, la scurt timp după anunțarea acestei inițiative, fostul președinte al PNL Ludovic Orban a declarat că actualul șef al statului este un „ rău major pentru România”. Totuși, fostul lider al PNL s-a arătat sceptic cu privire la succesul unui astfel de demers, spunând că „nu sunt șanse” de succes.

Ludovic Orban: „Klaus Iohannis este un rău major pentru România”

„Îl consider pe Iohannis principalul vinovat de actuala criză politică și cel care a lăsat România fără apărare în fața valului patru, creșterea prețurilor și alte pericole.  Klaus Iohannis este un rău major astăzi pentru România.

Pe de altă parte, va trebui să văd despre ce este vorba. Asocierea cu AUR este una de nedoritNu sunt șanse la acest demers, ar trebui ca și USR să marșeze la acest demers și ar trebui în special și alte forțe politice, adică PSD”, a declarat Ludovic Orban.

Ministrul interimar al Energiei, Virgil Popescu, spune că a cerut conducerii PNL să-i excludă din partid pe parlamentarii care semnează inițiativa AUR de suspendare a președintelui Klaus Iohannis. „Cum poți avea alegeri anticipate și totodată să suspenzi și Președintele României?!?”, s-a întrebat Popescu.

Orban ar susține suspendarea lui Iohannis, dar nu-i plac tovarășii de drum

Fostul premier și președinte PNL Ludovic Orban anunțase, anterior, că se va implica în campania de suspendare a președintelui „dacă se ajunge acolo”. Mai mult, el a dezvăluit că a vorbit cu George Simion pe această temă.

Ludovic Orban și George Simion au acum nevoie de semnăturile a cel puțin o treime dintre parlamentari pentru a putea declanșa procedura de suspendare a președintelui. Dacă vor reuși să treacă de această etapă, va urma o dezbatere și un vot în Parlament. Dacă Orban și Simion vor avea succes și în Parlament, decizia finală de suspendare a șefului statului va ajunge la judecata poporului, fiind organizat un referendum pentru demitere.

România a mai trecut de două ori prin această procedură, în primul și, respectiv, cel de al doilea mandat al președintelui Traian Băsescu. Și, deși de fiecare dată manevrele au avut succes în Parlament, demiterea președintelui nu a întrunit și votul popular de la referendum.

ADVERTISEMENT