News

Ce pedepse record au primit criminalii care au terorizat Craiova. Au ucis doi oameni pentru 60 de lei și o bere

Ce pedepse record au primit criminalii care au terorizat Craiova. Au ucis doi oameni pentru 60 de lei și o bere, Magistrații nu au stat o clipă pe gânduri.
23.12.2021 | 07:54
Ce pedepse record au primit criminalii care au terorizat Craiova Au ucis doi oamenipentru 60 de lei si o bere
ADVERTISEMENT

Doi tineri din Craiova au primit pedepse record după ce au fost găsiți vinovați pentru omor calificat și tâlhărie. Nu mai puțin de 29 de ani trebuie să stea fiecare la închisoare, în condițiile în care al treilea a scăpat mai ieftin cu doar 25 de ani.

Toți sunt autorii unor crime oribile petrecute în Craiova la finalul anului 2019 și începutul anului 2020. Autoritățile au descoperit că erau oameni ai străzii care trăiau din prostituție, întreținând relații sexuale pe bani cu alți bărbați în tufișurile din zona bălții Craiovița.

ADVERTISEMENT

Ce pedepse record au primit criminalii care au terorizat orașul Craiova

Au omorât cu sânge rece două persoane, una de 51 de ani, iar cea de-a doua victimă, în vârstă de 72 de ani în tentativa lor de a-i jefui. S-au ales cu 60 de lei, un telefon, un pachet de țigări și o sticlă de alcool.

Mai mult decât atât, judecătorii au decis ca pe lângă pedepsele cu închisoarea, să accepte și plata unor daune morale rudelor celor doi bărbați omorâți. Drept pentru care, cei trei trebuie să plătească daune în valoare de 500.000 de lei, câte 250.000 de lei pentru fiecare parte civilă.

ADVERTISEMENT

Pe primul om l-au omorât pe 27 decembrie 2019. Vorbim despre un bărbat de 72 de ani care pur și simplu a avut ghinionul să le iasă în cale a fost ucis cu sânge rece. Acesta tocmai ieșea dintr-un supermarket unde intrase să cumpere un pachet de cafea.

Mai întâi de toate i-au furat telefonul, dar bătrânul s-a dus după ei ca să-și recupereze aparatul. A fost călcat în picioare și după ce l-au ucis i-au mai furat 30 de lei. Cadavrul acestuia avea să fie descoperit întâmplător.

ADVERTISEMENT

O a doua crimă a avut loc în rândul oamenilor străzii. Victima era ceva mai înstărită și trăia într-un cort. Avea în permanență băutură, bani și țigări, dar nu obișnuia să împartă.

”(…)s-au deplasat pe scările care urcă spre zona unde se afla cortul în care locuia ……, persoană fără adăpost, pe care toţi trei au agresat-o fizic, ocazie cu care au sustras, de la victimă, prin exercitarea de acte de violenţă, o sticlă de bere, un pachet de ţigarete şi suma de 30 lei”, se arată în referatul procurorilor.

ADVERTISEMENT

Explicațiile criminalilor au fost halucinante. Astfel, când nu aveau clienți, tâlhăreau pe stradă oameni în vârstă, fără putere. Culmea, dacă aceștia îndrăzneau să riposteze, erau bătuți până la ultima suflare.

Crimele s-au petrecut într-un loc unde ”inculpaţii obişnuiau să întreţină raporturi sexuale cu persoane de sex bărbătesc contra unor sume de bani pe care le primeau pentru aceste servicii, iar pentru că în acea dată nu au găsit pe nimeni acolo, au luat hotărârea să facă rost de bani în alt mod, ajungând astfel să ia hotărârea să tâlhărească victima”, se mai arată în raportul procurorilor.

”În ceea ce priveşte modalitatea concretă de săvârşire a faptei, din probele administrate rezultă că inculpaţii s-au apropiat de cort, au deschis fermoarul care era închis şi au început să lovească victima care dormea, au tras-o pe aceasta de picioare de pe salteaua din cort, în exterior, unde au continuat să o lovească cu pumnii şi cu picioarele, majoritatea loviturilor fiind aplicate în zona feţei”, potrivit actului de acuzare.

ADVERTISEMENT
Tags: