News

Pedofil oprit înainte să agreseze o fetiță. Ce s-a întâmplat mai departe cu bărbatul

27.02.2021 | 16:23
Pedofil oprit inainte sa agreseze o fetita Ce sa intamplat mai departe cu barbatul
ADVERTISEMENT

Un bărbat care a avut un comportament inadecvat față de o fetiță de 12 ani a fost imobilizat de tatăl acesteia și reținut de polițiști. Deși bărbatul a încercat să mângâie fata aflată singură într-un parc din Cluj, el a fost eliberat pentru că fapta nu s-a consumat.

Bărbatul părea a fi sub influența băuturilor alcoolice sau a stupefiantelor, relatează martorii. Fata a fost salvată de mamele celorlalți copii aflați în parc.

ADVERTISEMENT

Una dintre mame a plecat în urmărirea suspectului, iar tatăl fetei, alertat între timp, l-a imobilizat până la sosirea polițiștilor care l-au reținut.

Bărbatul a fost eliberat pentru că nu a încălcat nicio lege

O fetiță de 12 ani, care stătea singură pe o bancă dintr-un parc din Cluj, a fost abordată de un bărbat care a încercat să o mângâie. Ceilalți părinți din parc au intervenit, iar una dintre mame chiar l-a urmărit pe suspect.

ADVERTISEMENT

„Azi (n.red. vineri, 26 februarie) în jurul orei 15,00 în parcul de pe strada Retezat nr. 7 (din sus de școală Liviu Rebreanu) unde după orele de școală părinții își duc copiii la locul de joacă a apărut un individ în vârstă de aproximativ 30-35 de ani care părea a fi sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor stupefiante și s-a așezat pe o banca lângă o fetiță singură, în vârstă de 12 ani, pe care a încercat să o mângâie.

Două mămici care au văzut ceea ce s-a întâmplat și care se aflau la distanță pe o altă banca au chemat fetiță lângă ele. Individul a părăsit parcul, o altă mămică l-a urmărit și fotografiat. Între timp fetița și-a anunțat tatăl care lucra în apropiere, iar acesta în câteva minute a ajuns la fetiță. Mămica care-l urmărea pe individ a intrat în contact telefonic cu tatăl fetei prin intermediul celorlalte mămici din parc căruia i-a comunicat locul în care se află individul (la aproximativ doi kilometri de parc – pe strada Mehedinți, intersecția cu stradă Cioplea). Tatăl fetei a pornit de urgență în căutarea individului și a reușit să-l găsească și să-l imobilizeze, iar ulterior a anunțat Poliția care în doar câteva minute a ajuns la locul anunțat.

ADVERTISEMENT

Polițiștii l-au introdus pe individ în mașină și l-au dus la Secția de Poliție. Din fericire datorită intervențiilor mămicilor individul nu și-a putut duce intențiile până la capăt însă întrucât infracțiunea nu s-a consumat este foarte probabil că răspunderea penală a acestuia să nu fie atrasă, în consecință acesta urmând a fi eliberat”, a declarat un martor pentru Știri de Cluj.

Polițiștii l-au dus pe bărbat la Psihiatrie, dar acesta a fost eliberat de medici. Bărbatul nu a fost reținut pentru că nu a încălcat nicio lege.

ADVERTISEMENT

„La data de 26 februarie a.c., în jurul orei 15.30, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca – Secția 4 Poliție au fost sesizați cu privire la faptul că, într-un parc din cartierul Mănăștur, un bărbat s-ar fi apropiat de o minoră cu intenția de a purta o discuție cu aceasta, fiind imobilizat de către tatăl minorei.

La fața locului, polițiștii au identificat un bărbat de 38 de ani, din comuna Mociu.

Acesta a fost condus la sediul poliției, unde a fost solicitat un echipaj al ambulanței, care l-a transportat pe bărbat la o unitate medicală în vederea acordării îngrijirilor de specialitate”, a spus purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj.

ADVERTISEMENT