Cele mai citite

Video. Vezi cum mai arată Pele. Care sunt primii trei jucători ai lumii în opinia lui

Brazilianul Pele a şocat asistenţa la tragerea la sorţi a grupelor CM din Rusia, mergând cu ajutorul unui cadru, dar acum a început să îşi mai revină. El i-a numit pe cei mai buni trei jucători din lume la acest moment.
16.01.2018 | 18:30
ADVERTISEMENT

Brazilianul Pele a şocat asistenţa la tragerea la sorţi a grupelor turneului final al CM din Rusia, apărând într-o stare de sănătate foarte precară şi mergând cu ajutorul unui cadru. Mai mult, la un  moment dat i s-a adus un scaun cu rotile, din care a urmărit ceremonia desfăşurată în Palatul Kremlin din Moscova. Pele avea probleme de mai multă vreme, iar în 2012 s-a operat la şold. Se pare că problemele s-au agravat mult după ce a contactat o infecţie în spital.

În vârstă de 76 de ani cel care a fost considerat de către multă lume cel mai bun jucător al lumii din toate timpurile, peste argentinianul Diego Armando Maradona, pare a începe un uşor proces de recuperare. Recent prezent la ceremonia de deschidere a campionatului carioca din statul Rio (în Brazilia, după ce se încheie sezonul primelor trei divizii urmează campionatul pe state), starea de sănătate a lui Pele a fost apreciată ca încurajatoare faţă de imaginea afişată la Moscova, în decembrie 2017.

ADVERTISEMENT

Pele se simte ceva mai bine

Chiar şi cu această suferinţă pronunţată, Pele nu poate rămâne în afara fenomenului fotbalistic. Cum se apropie turneul final al CM el afişează un mare optimism privind şansele Braziliei, pe care o vede, după mulţi ani, având un grup închegat şi cu mulţi jucători de top. Însă aprecierile lui Pele au stârnit mai degrabă efectul contrar, pentru că atunci când fostul jucător a prezis ceva s-a întâmplat exact pe dos. Cum a fost şi în 1994, când Pele vedea Columbia în primele trei şi România a bătut echipa lui Valderrama şi Rincon fără drept de apel.

Pele a vorbit la Rio de Janeiro, la ceremonia deschiderii campionatului statal, şi despre cei mai buni trei jucători din lume. În opinia sa Leo Messi, Nemyar şi Cristiano Ronaldo întrunesc aceste atribute, având calităţile pentru asemenea poziţii. Pe vremea sa erau Cruyff şi Beckenbauer cei care alcătuiau trioul de forţă al fotbalului mondial. Dar, evident, nici un cuvânt despre rivalul şi inamicul Maradona.

ADVERTISEMENT

Vezi video cu talentul la chitară al lui Pele cât a stat în spital

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria CELE MAI CITITE