Fotbal international

Pele este „deprimat” și nu mai iese din casă din cauza problemelor de sănătate: „Nu mai poate umbla, e rușinat”

10.02.2020 | 21:26
Pele este deprimat si nu mai iese din casa din cauza problemelor de sanatate Nu mai poate umbla e rusinat
ADVERTISEMENT

Legenda braziliană Pele se confruntă cu o depresie puternică din cauza problemelor de sănătate din ultima vreme.

Fostul fotbalist, ajuns acum la vârsta de 79 de ani, are nevoie de un cadru metalic pentru a se deplasa după ce a suferit mai multe intervenții chirurgicale la șold.

ADVERTISEMENT

Fiul fotbalistului a mărturisit că s-a certat de nenumărate ori cu tatăl său pentru că refuză ședințele de fizioterapie recomandate de medici.

Pele nu mai vrea să iasă din casă din cauza problemelor de sănătate

Fiul fotbalistului, Edinho, a mărturisit într-un interviu acordat presei din Brazilia că tatăl său trece prin momente dificile din cauza problemelor de sănătate.

ADVERTISEMENT

Totul a început în urmă cu trei ani, când Pele a fost operat la New York la șold, însă recuperarea nu a decurs cum era planificat.

De atunci, starea fostului mare fotbalist s-a agravat, și în prezent Pele are nevoie de un cadru metalic pentru a se deplasa.

ADVERTISEMENT

În condițiile în care nu iese din casă din cauza depresiei, ultimele apariții publice ale lui Pele l-au găsit într-un scaun cu rotile, resemnat și îngândurat, precizează jurnaliștii brazilieni.

Pele a refuzat ședințele de fizioterapie

Fiul lui Pele a mărturisit că tatăl său a refuzat sistematic ședințele de fizioterapie recomandate de medici imediat după operația la șold. „Este destul de fragil, a avut o operație de înlocuire de șold, însă nu s-a ținut de ședințele de recuperare așa cum ar fi fost ideal”, a mărturisit Edinho pentru TV Globo.

ADVERTISEMENT

Are deci problema asta cu mobilitatea și se lupta cu un fel de depresie. Imaginați-vă, el e regele! Mereu a fost un bărbat puternic, impozant, iar acum nu mai poate umbla cum trebuie. E rușinat, nu vrea să iasă nicărieri, nu vrea să fie văzut”, a continuat fiul lui Pele.

  • 80 de ani va împli Pele în octombrie 2020
  • 1281 de goluri a înscris Pele în cariera sa, dacă luăm în considerare și meciurile amicale
ADVERTISEMENT
Tags: