News

Pelerinajul de Sf. Andrei are loc în condiții speciale. Cine va avea acces la moaște

27.11.2020 | 21:12
Pelerinajul de Sf Andrei are loc in conditii speciale Cine va avea acces la moaste
ADVERTISEMENT

Pelerinajul la moaștele Sfântului Andrei de la Galați va fi permis doar credincioșilor din localitate, conform Jandarmeriei.

Duminică 29 noiembrie și luni, 30 noiembrie, credincioșii din Galați se vor putea închida la moaștele Sfântului Apostol Andrei.

ADVERTISEMENT

Moaștele Sfântului Apostol, alături de moaștele altor sfinți tămăduitori vor fi așezate pe baldachinul special amenajat pe esplanada Catedralei Arhiepiscopale din Galați.

Reguli speciale de pelerinajul de Sfântul Andrei din Galați

Eparhia Dunării de Jos a transmis că sărbătoarea închinată Sfântului Apostol Andrei va consta în ăvârşirea la Catedrala Arhiepiscopală, în ziua de duminică a Sfintei Liturghii, începând cu ora 09:00, respectiv a slujbei Privegherii, de la ora 17:00, iar în ziua hramului, luni, Sfânta Liturghie, începând cu ora 09:00, conform Libertatea.

ADVERTISEMENT

Pentru închinarea la moaștele sfinților, așezate pe baldachinul special amenajat pe esplanada Catedralei ArThiepiscopale, s-au luat din timp toate măsurile de distanțare fizică și de respectare strictă a normelor igienico-sanitare în vigoare, prin contribuția preoților și a voluntarilor.

Totodată, Jandarmeria Galați a transmis un comuicat prin care anunță că la Catedrala Arhiepiscopală vor avea acces doar cetățenii care au domiciliu în Galați. În acest sens se vor institui dispozitive de ordine și siguranță publică și culoare de acces către racla cu sfintele moaște.

ADVERTISEMENT

Având în vedere că în perioada 29 – 30 noiembrie este organizat un pelerinaj la Catedrala Arhiepiscopală, unde vor fi scoase spre închinare Moaştele Sfântului Andrei, facem precizarea că Jandarmeria Galaţi va lua toate măsurile necesare în vederea preîntâmpinării oricăror incidente, cât şi pentru respectarea distanţării fizice între participanţi.

Astfel, vom institui dispozitive de ordine şi siguranţă publică şi culoare de acces către racla cu sfintele moaşte, pe strada Domnească şi strada Episcop Melchisedec, în scopul creării unor condiţii optime pentru desfăşurarea pelerinajului, pentru evitarea aglomeraţiei şi respectarea normelor de protecţie sanitară.

ADVERTISEMENT

De asemenea, precizăm că la racla cu sfintele moaşte vor avea acces doar cetăţenii care au domiciliul în municipiul Galaţi, iar pentru a uşura accesul în zona de închinare este recomandat ca dovada domiciliului să se facă cu cartea de identitate”, a transmis Jandarmeria Galați.

ADVERTISEMENT