News

Pelerinajul de Sfânta Parascheva are loc chiar și în valul patru al pandemiei. Primarul din Iași: „Nu e niciun cataclism, nu facem Untold”

Pelerinajul de Sfânta Parascheva va avea loc, anunță primarul din Iași.
30.09.2021 | 19:50
Pelerinajul de Sfanta Parascheva are loc chiar si in valul patru al pandemiei Primarul din Iasi Nu e niciun cataclism nu facem Untold
ADVERTISEMENT

Pelerinajul religios de la Sfânta Paraschiva de la Catedrala Mitropolitană din Iași vor avea loc în luna octombrie, chiar dacă suntem în plin val patru al pandemiei de coronavirus.

Pelerinajul de Sfânta Parascheva are loc în 2021

Anunțul a fost făcut de primarul orașului, Mihai Chirica, care a informat că toate sărbătorile orașului și inclusiv acest pelerinaj se vor ține.

ADVERTISEMENT

El a transmis această informație în cursul de zilei de joi și a precizat că sărbătorile se vor desfășura în acest an, dar cu măsuri de protecție, pentru ca numărul de infectări să nu fie crescut din cauza organizării acestora.

De asemenea, în declarația oferită de primar, se precizează și că sărbătorile ar trebui să se desprindă de viața cotidiană, mai ales având în vedere că „nu suntem într-un război mondial” și nici „într-un cataclism”.

ADVERTISEMENT

În același timp, el a precizat că sărbătorile, și inclusiv pelerinajul de la Sfânta Parascheva, nu vor fi de anvergura Untold sau a altor petreceri de acest gen.

Pelerinaj în plin val patru al pandemiei. Declarațiile primarului din Iași

Totodată, Mihai Chirica a informat că dreptul credincioșilor de a se închina nu este un lucru care autoritățile vor să se joace.

ADVERTISEMENT

“Sărbătorile Iaşiului vor fi organizate. Sărbătorile trebuie să ne desprindă de cotidian şi să ne arate că nu e nici al doilea, al treilea, al nouălea război mondial.

Nu e niciun cataclism, nu a izbucnit niciun vulcan în centrul Iaşiului. Ne putem permite o viaţă adaptată la condiţiile de pandemie.

ADVERTISEMENT

Nu facem UNTOLD, să fie clar, nu facem spectacole mari, nu facem Afterhills-uri, nu facem nimic.

Nu vrem să prejudiciem dreptul unui credincios de a se închina, dar asta înseamnă că trebuie să fim foarte atenţi la ce măsuri luăm pentru a nu aduce şi un nivel de infectare mai mare”, a declarat primarul Mihai Chirica, conform News.ro.

Ce a spus primarul din Iași despre pelerinaj

În ceea ce privește pelerinajul la racla cu moaștele Sfintei Parascheva, acesta a precizat că Mitropolia Moldovei și Bucovinei a solicitat deja sprijinul Primăriei din Iași pentru asigurarea mijloacelor de protecție necesare.

Este vorba aici despre câteva zeci de mii de măști, pelerine de ploaie și dezinfectant.

De asemenea, primarul din Iași a mai transmis și faptul că în spațiu deschis nu vor putea fi mai mult de 1000 de persoane și vor fi organizate niște culoare de acces pentru ca oamenii să nu se intersecteze unii cu alții.

ADVERTISEMENT
Tags: