Fotbal intern

Momente impresionante la Craiova – FCSB: cum a plâns stadionul pentru Ilie Balaci. Video

21.10.2018 | 21:02
Momente impresionante la Craiova  FCSB cum a plans stadionul pentru Ilie Balaci Video
ADVERTISEMENT

Ilie Balaci a încetat din viață în cursul dimineții de duminică, 21 octombrie, în urma unui atac cerebral. Acesta venise pentru câteva zile la Craiova, pentru a asista direct de pe stadion la duelul dintre Universitatea și FCSB. 

Partida începe la ora 21:00 și poate fi urmărită în format live video pe FANATIK.RO.


UPDATE, ora 21.00 Locul din oficiala stadionulul Ion Oblemenco din Craiova pe care stătea, de obicei, Ilie Balaci, a fost lăsat gol, iar scaunul a fost îmbrăcat într-un tricou cu numărul 8 formaţiei alb-albastre, numărul purtat de Balaci pe vremea când evolua pentru Craiova Maxima.

ADVERTISEMENT

Pe ecranele arenei au fost proiectate înainte de partidă timp de aproximativ 30 de minute imagini din cariera de jucător a lui Balaci la Craiova. Jucătorii ambelor formaţii au intrat pe teren cu tricouri negre, pe care era imprimat chipul lui Ilie Balaci.

În timpul momentului de reculegere a fost pusă o melodie de pian la staţia de amplificare a arenei, iar mai mulţi spectatori au fost văzuţi izbucnind în plâns. Capturi Telekomsport

ADVERTISEMENT


Peluza Nord a pregătit un moment unic pentru a-l comemora pe Ilie Balaci

Arbitrul va întrerupe partida în minutul 8, numărul pe care Balaci îl avea pe tricou în perioada când era jucător la Craiova, iar suporterii vor putea să arunce cu flori pe teren pentru a-și omagia idolul.

„Veniți cu flori diseară, preferabil albe. Trebuie să marcăm minutul 8 aruncând cu flori în teren. Toată lumea să vină diseară în doliu și cu o lumânare la Stadion. Tot din acest motiv, diseară nu fluturăm steaguri. Amânarea meciului nu este o idee inspirată și nu trebuie luată în calcul. Cel mai bun mod prin care îi putem cinsti memoria este fotbalul, fotbalul adevărat, cu un stadion plin. Odihnește-te în pace” – este mesajul postat de Peluza Nord Craiova.

ADVERTISEMENT

Alături de Ion Oblemenco, Ilie Balaci este considerat cel mai mare simbol din istoria Universității Craiova. Cu el pe teren, oltenii câștigau șapte trofee, dintre care trei titluri naționale și patru Cupe ale României. Calitățile sale fotbalistice extraordinare i-au adus și două trofee pentru cel mai bun fotbalist român al anului.

Ilie Balaci nu s-a bucurat de succes la Universitatea Craiova și din postura de antrenor, pregătind echipa în trei mandate diferite. Totuși, fanii Științei l-au iubit și l-au respectat la fel de mult, considerându-l un om de legendă în istoria clubului.

ADVERTISEMENT

Înmormântarea lui Ilie Balaci va avea loc miercuri, 24 octombrie, iar fanii își pot lua adio de la idolul lor începând de luni dimineața, la Biserica “Sf. Ilie” din Craiova, acolo unde va fi depus trupul său.

ADVERTISEMENT
Tags: