Sport

Peluza Sud, omagiu adus fostului portar al Universității Craiova: „Chipul îngerului nostru, Cristi Neamțu”

Membrii Peluzei Sud a clubului FC U Craiova 1948 i-au adus un omagiu fostului portar al „Științei”, Cristi Neamțu, după 20 de ani de la decesul jucătorului.
03.06.2022 | 19:02
Peluza Sud omagiu adus fostului portar al Universitatii Craiova Chipul ingerului nostru Cristi Neamtu
Peluza Sud, omagiu fostului portar al Universității Craiova: „Chipul îngerului nostru, Cristi Neamțu”. sursă foto: Facebook
ADVERTISEMENT

După 20 de ani de la tragicul sfârșit al lui Cristi Neamțu, membrii Peluzei Sud au decis să picteze chipul regretatului portar al Universității Craiova pe unul dintre zidurile orașului. Fostul jucător al oltenilor este un simbol al galeriei lui FC U Craiova 1948, fiind prezent pe steagurile, fularele și tricourile suporterilor.

Peluza Sud, omagiu fostului portar al Universității Craiova: „Chipul îngerului nostru, Cristi Neamțu”

Data de 14 februarie 2002 este una de tristă amintire pentru suporterii „alb-albaștrilor”. În acea zi, Cristi Neamțu avea să treacă în „echipa îngerilor”, după o accidentare gravă provocată de unul dintre colegii săi, Marius Șuleap, în timpul cantonamentul echipei din Cipru, la doar 22 de ani.

ADVERTISEMENT

După 20 de ani de la trecea în neființă a lui Cristi Neamțu, suporterii celor de la FC U Craiova 1948 au realizat o pictură murală a fostului jucător al formației din Bănie. Chipul legendei „alb-albaștrilor” este în apropierea Centrului Vechi al Craiovei.

Suporterii Universității Craiova l-au considerat pe Cristi Neamțu drept unul dintre cei mai talentați portari ai formației din Bănie. Mulți dintre fanii oltenilor îl cunosc pe regretatul portar al formației din Bănie sub porecla de “Schmeichel” din Bănie.

ADVERTISEMENT

„Chipul îngerului nostru, Cristi Neamțu, chip prezent pe toate stadioanele din țară, este de azi prezent și pe unul din zidurile orașului nostru. Pictura murală îl afișează pe Cristi în fața peluzei care îi poartă acum numele, în locul unde și-a dedicat tinerețea pentru cele 2 culori. Cristi este unul dintre noi”, este mesajul membrilor Peluza Sud.

Marius Șuleap a trăit clipe de coșmar, după tragicul incident: „Mi-au strigat că sunt criminal”

Într-un interviu în exclusivitate pentru FANATIK, Marius Șuleap, jucătorul „alb-albaștrilor” care l-a lovit involuntar pe Cristi Neamțu, a declarat că a trăit o perioadă dificilă după decesul fostului portar al oltenilor. Acesta a spus că familia regretatului fotbalist nu a acceptat explicații din partea lui.

ADVERTISEMENT

„După moartea lui Cristi totul s-a transformat pentru mine într-un calvar și într-o adevărată dramă. M-am dus cu echipa Universității Craiova la înmormântare și am încercat să îi explic mamei lui Cristi ce s-a întâmplat la antrenamentul din Cipru”, a spus Marius Șuleap.

„Dânsa nu s-a putut abține și m-a făcut criminal. A început să urle și să plângă. Apoi suporterii Universității, dar și cei prezenți la înmormântare au început să strige în gura mare către mine că sunt un criminal. Ulterior, când mă duceam să joc cu Poli Timișoara în Bănie, că mă transferasem în Banat, toți spectatorii olteni îmi strigau că sunt un criminal”, a mai spus fostul jucător al „alb-albaștrilor”.

ADVERTISEMENT

Marius Șuleap a declarat că nu și-a mai găsit cuvintele să vorbească cu mama lui Cristi Neamțu, după înmormântarea fostului portar al Universității Craiova. Acesta a spus că un motiv al supărării ei poate să fie faptul că Gigi Nețoiu nu și-a îndeplinit promisiunile făcute.

„Mama lui Neamțu spune că nu i-am mai dat nici un semn de viață, dar cum pot să o mai caut eu pe această femeie? Ce să îi mai spun dânsei? Cum să îmi cer scuze? Îți ceri scuze când calci pe cineva pe picior, dar aici chiar nu mai am cuvinte să vorbesc. Nu mă pot apropia de dânsa”, a declarat fostul fotbalist al Universității Craiova.

„Eu cred că ea este supărată și că probabil Gigi Nețoiu nu a ajutat-o cu ce i-a promis, dar nu știu ce să mai spun. Neamțu era unul dintre puștii foarte talentați ai Băniei și imi pare rău de tot ce s-a întâmplat. Nu am dorit să îi provoc accidentarea din 2002, nu sunt un criminal”, a mărturist Marius Șuleap.

ADVERTISEMENT