Sport

Peluza Sud – Peluza Nord, meciul ultraşilor la FCU Craiova – Universitatea Craiova 1-2! Cele mai tari imagini de la derby-ul din Bănie. Galerie Foto

FCU Craiova - Universitatea Craiova 1-2 a fost derby-ul etapei a 4-a din SuperLiga, iar FANATIK oferă cele mai tari imagini din meciul care împarte Bănia în două.
08.08.2022 | 10:02
David Lazar şi o torţă aruncată de ultraşii din Peluza Sud
ADVERTISEMENT

Derby-ul Băniei, FCU Craiova – Universitatea Craiova 1-2, a oferit spectacol în tribune, chiar dacă ultraşii au sărit din nou calul şi au provocat întreruperea partidei, în minutul 59. Încă din startul meciului de pe “Ion Oblemenco”, fanii celor două echipei şi-au început propriul meci, iar suporterii formaţiei lui Mihai Rotaru au făcut primul pas.

Cele mai tari imagini de la derby-ul ultraşilor, Peluza Sud – Peluza Nord, din FCU Craiova – Universitatea Craiova 1-2

Torţele au zburat din tribune imediat după fluierul de start al lui Istvan Kovacs, iar Peluza Nord a dat startul show-ului pirotehnic. La cealaltă peluză, fanii lui FCU Craiova au desfăşurat un baner imens, care a acoperit întreaga tribuna.

ADVERTISEMENT

În centrul coregrafiei se afla Cristian Neamțu, fotbalist al echipei care s-a stins din viaţă la 21 de ani, în urma unui accident suferit în cantonamentul de iarnă. Acesta era înconjurat de Ilie Balaci şi Ion Oblemenco, având ultraşii din Peluza Sud în spate.

După desfăşurarea de forţe din primele minute, cele două galerii s-au războit prin mesaje de la distanţă şi cântece. Nebunia a început pe finalul primei reprize, când Universitatea Craiova a beneficiat de două lovituri de la 11 metri, pe care Andrei Ivan şi Sergiu Hanca le-a transformat cu succes.

ADVERTISEMENT

Ultraşii din Peluza Sud au început să arunce cu torţe pe teren, iar careul lui FCU Craiova s-a aprins imediat, cu peste zece torţe aruncate de fani. La scurt timp după ce gazonul a fost curăţat, fanii au aruncat câteva fumigene alb-albastre, care au pus o perdea de fum peste stadion, în pauza meciului.

Cum a ajuns David Lazar “ultras” de ocazie. Istvan Kovacs a făcut tot posibilul ca meciul să nu se suspende

După pauză, David Lazar a ajuns în poarta dinspre Peluza Sud, iar ultraşii şi-au continuat show-ul pirotehnic. Torţele au zburat din nou pe gazon, iar portarul Universităţii Craiova a devenit “ultras” de ocazie. Mai exact, internaţionalul român a cules două dintre torţe şi le-a aruncat la marginea terenului.

ADVERTISEMENT

În tot acest timp, Peluza Sud şi-au continuat bătălia cu rivalii din Peluza Nord şi le-au transmis o invitaţie: “Când va bateţi cu noi?”. Ultraşii echipei lui Adrian Mititelu au continuat să arunce cu torţe, iar una a ajuns în poarta lui David Lazar, moment în care Istvan Kovacs a decis să întrerupă meciul.

Pe lângă torţe, ultraşii au mai aruncat cu bucăţi de scaun, sticle şi pahare de plastic, beţe de la steaguri, iar unul dintre fani şi-a pierdut total cumpătul şi şi-a transformat papucii în proiectile. După prima întrerupere, pe stadion a fost făcut anunţul că dacă va mai exista o astfel de abatere, partida va fi suspendată.

ADVERTISEMENT

Fanii nu au ţinut cont de acest anunţ şi au continuat să trimită torţe în teren. La un moment dat, Istvan Kovacs le-a făcut semne ultraşilor să se potolească şi apoi a stat de vorbă cu jucătorii celor două echipe, în faţa careului care avea Peluza Sud în spate, şi i-a rugat pe fotbaliştii lui FCU Craiova să-i potolească pe ultraşi.

La finalul meciului, Universitatea Craiova a dat startul petrecerii şi au coborât în fugă rândurile peluzei pentru a sărbători succesul în faţa lui FCU Craiova, al treilea în istoria SuperLigii. Jucătorii s-au fotografiat în faţa Peluzei Nord, însă jucătorii au primit credit doar până la returul cu Zorya Luhansk.


  • (P) Cota BETANO pentru Universitatea Craiova – FC Zorya Luhansk: 3,70 este cota pentru ”X”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: