Sport

Peluza Sud Steaua a sărbătorit în Ghencea 77 de ani de la nașterea clubului. Show pirotehnic după România – Liechtenstein 0-0. Video

Peluza Sud Steaua a făcut spectacol în Ghencea după România - Liechtenstein 0-0. Ultrașii au încins atmosfera în fața stadionului Ghencea.
08.06.2024 | 13:47
Peluza Sud Steaua a sarbatorit in Ghencea 77 de ani de la nasterea clubului Show pirotehnic dupa Romania  Liechtenstein 00 Video
Peluza Sud Steaua a sărbătorit în Ghencea 77 de ani de la înființarea clubului. Sursă foto: Facebook @AS47
ADVERTISEMENT

Peluza Sud Steaua a lăsat orgoliile la o parte pentru meciul naționalei României și a stat în tribunele stadionului Ghencea alături de ultrașii lui Dinamo și ai Rapidului.

Peluza Sud Steaua, show pirotehnic la 77 de ani de la înființarea clubului Sportiv al Armatei

Peluza Sud Steaua a susținut în număr mare echipa națională a României la meciul din Ghencea cu Liechtenstein, care a avut loc chiar în ziua în care clubul a sărbătorit 77 de ani de existență.

ADVERTISEMENT

Cele mai importante galerii din România au îngropat securea războiului și au stat împreună în peluză la ultimul meci înainte de Campionatul European din Germania.

Steliști, dinamoviști, rapidiști, petroliști, olteni, gălățeni, hunedoreni, clujeni, cu toții au cântat într-o singură voce și au realizat ceea ce de ani buni se încerca la nivel de peluze: unitatea națională.

ADVERTISEMENT

Peluza Sud Steaua a „aprins” cerul la finalul meciului România – Liechtenstein

După ce au aplaudat pe rând toate galeriile care ieșeau de pe stadionul Ghencea, ultrașii care susțin CSA Steaua București s-au strâns în fața stadionului.

Peluza Sud Steaua a aprins zeci de torțe și a afișat un banner uriaș: „De 77 de ani… Steaua București”. Nu au existat incidente, așa cum nu a fost cazul nici pe stadion, chiar dacă ultrașii au protestat în urma abuzurilor Jandarmeriei și la adresa FRF.

ADVERTISEMENT

La meciul dintre România și Liechtenstein au asistat pe stadionul Ghencea 25.097 de fani. Marius Lăcătuș, simbolul Stelei, a dat lovitura de start a meciului, în uralele suporterilor.

15 galerii au particpat la România – Liechtenstein la cel mai mare protest văzut vreodată pe un stadion

Suporterii Stelei anunțau înainte de meci că cele mai importante peluze din România s-au unit pentru un scop comun sub sloganul: „Liber să fiu ultra! Un nou episod: vineri, ora 21, în Ghencea. Aşteptăm toți steliștii alături de Peluza SudSteaua la inelul 2.

ADVERTISEMENT

Tot la inelul 2 vor lua loc și ultrasii de la Peluza Nord Rapid, Peluza Sud Dinamo, Peluza Sud Craiova, Peluza Șepcile Roșii – U Cluj, Peluzele I si II – Petrolul Ploieşti. Unitate!”. 

Peluza Cătălin Hîldan și galeria FCSB-ului nu au fost însă invitate să participe la meciuri alături de celelalte peluze. Ultrașii celor 15 galerii au transmis clar și răspicat: „Unitate națională acum la România – Liechtenstein. Un mesaj din adâncul inimii, dedicat celor ce au vrut să dezbine peluzele din România, dar scopul lor a eșuat, iar noi vom fi mai uniți ca niciodată”.

Iată câteva mesaje afișate pe stadion: „Într-un stat care dezamăgește la fiecare pas, / Să fim Liberi și Ultrași e tot ce ne-a mai rămas”, „Peluzele, simboluri ale unității naționale, / Amenințate cu descinderi și închisoare”, „Am uitat de orgolii, dăm dovadă de mentalitate / „Liberi și ultra înainte de toate”.

ADVERTISEMENT
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să...
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să nu mă urască!” + Antrenorul pe care îl admiră în secret: „N-am avut curaj să-i spun”
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care...
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care vă pot ajuta
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist cunoscut
"Luna roz" sau "Luna căpşunilor", fenomen rar pe 21 iunie 2024. Unde va fi vizibilă
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă:...
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă: „A pierdut totul! Nici nu ştiu unde a dormit”
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A...
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A spus 'stop joc' pe plajă! / FOTO
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! E bomba ZILEI
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! E bomba ZILEI
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut...
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut de mână pe Bancu la Euro 2024."Sunt mândră de el. Îmi era teamă. Am fost a patra rezervă"
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama...
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama copiilor mei va fi cea mai norocoasă”
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care...
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care și-a pus amprenta asupra chipului ei
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a...
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a fost prima persoană care și-a dat seama: „O bună perioadă de timp nu mi-a zis”