Sport

Peluza Sud Steaua, protest la Ambasada Belarusului. George Ogăraru, mesaj din partea familiei lui Hamutovski: „Free Vasili!”

Ultrașii celor de la CSA Steaua București au organizat un protest la Ambasada Belarusului, după ce Vasili Hamutovski a fost arestat,
05.10.2022 | 21:30
Peluza Sud Steaua protest la Ambasada Belarusului George Ogararu mesaj din partea familiei lui Hamutovski Free Vasili
Vasili Hamutovski a primit 13 zile de închisoare în Belarus. Sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Fostul portar al FCSB a primit 13 zile de închisoare după ce a protestat împotriva președintelui Lukasenko, iar galeria Stelei a luat atitudine împotriva măsurii abuzive a regimului de la Minsk.

Peluza Sud Steaua cere eliberarea fostului portar al FCSB: „Free Vasili!”

Câteva zeci de suporteri „militari” s-au strâns în fața Ambasadei Belarusului la București, unde au cerut eliberarea lui Vasili Hamutovski.

ADVERTISEMENT

Fostul portar de echipă națională trăiește o adevărată dramă, fiind și bolnav de cancer, stadiul trei, motiv pentru care s-a și întors în țara natală.

„Free Vasili!” a fost mesajul fanilor pe care George Ogăraru cerea de asemenea să fie preluat de către toată presa din România, într-un comunicat oficial.

ADVERTISEMENT

Ogăraru, coleg de echipă cu Hamutovski, s-a asigurat că imaginile au ajuns și la familia fostului portar și a transmis un mesaj din partea acestora: „Respect și mulțumiri din partea familiei Hamutovski!!”.

George Ogăraru a transmis un mesaj din partea familiei lui Vasili Hamutovski
George Ogăraru a transmis un mesaj din partea familiei lui Vasili Hamutovski

Asociația Steliștilor 1947, mesaj emoționant pentru Vasili Hamutovski: „Un om de caracter și devotat familiei Steaua”

AS47 a emis și un comunicat în care suporterii și-au explicat gestul: „Suporterii Stelei au afișat un mesaj la ambasada Belarus pentru susținerea fostului portar Vasili Hamutovski, care, la ajungerea în țara natală pentru un tratament, a fost arestat și închis pentru 13 zile.

ADVERTISEMENT


Steliștii sunt aproape de Hamutovski, un om de caracter și devotat familiei Steaua, și cer eliberarea lui. După începutul războiului, Hamutovski a venit în România și s-a ocupat cu pregătirea tinerilor portari din Academia de fotbal a Stelei”.

Vasili Hamutovski a lucrat voluntar timp de trei luni la CSA Steaua ca antrenor cu portarii la juniori, după ce a plecat de la Lvov din cauza războiului.

ADVERTISEMENT

George Ogăraru a dezvăluit drama lui Vasili Hamutovski: „Este într-o situație de risc”

George Ogăraru a explicat momentele extrem de dificile prin care trece fostul său coechipier: „Vasili a venit în Belarus din Ucraina, unde este antrenor la Lviv. Operația a fost făcută la genunchi la Minsk, acum mai bine de o lună. Acum avea recuperare. A fost reținut Vineri de către Politie.

În altă ordine de idei, la sfârșitul anului 2021, Vasili a fost diagnosticat cu cancer, stadiul 3. Dar a reușit să-l învingă în acest moment. Chirurgia și chimioterapia au ajutat cu succes. De aceea a trebuit să vină și la Minsk pentru a vedea un medic și a verifica dinamica. Dar detenția sa în închisoare poate avea un impact extrem de negativ asupra sănătății sale.»

Am închis ghilimelele și nu pot să vă spun mai mult despre condițiile și tratamentul din cadrul detenției deși cei care au studiat istoria recentă a deținuților politici din închisorile comuniste știu cam despre ce este vorba.

Personal cred că Vasili Khamutovski este într-o situație de risc ridicat, că regimul dorește să dea un exemplu descurajator pentru contestatari și vă rog să vorbiți cât mai tare despre această situație așa cum rog presa din România să mediatizeze acest caz cu scopul de a obtine o reactie la nivel diplomatic din partea Ambasadei Belarusului din Romania!”, a spus George Ogăraru.

ADVERTISEMENT