Fotbal intern

Peluza Sud Steaua, răspuns dur celor care spun că FCSB va juca pe „Ghencea”: „Au încercat să ne fure identitatea!”

11.05.2020 | 17:58
Peluza Sud Steaua raspuns dur celor care spun ca FCSB va juca pe Ghencea Au incercat sa ne fure identitatea
Poziția Peluzei Sud Steaua despre posibilitatea ca FCSB-ul să joace meciurile pe „Ghencea”: „Au încercat să ne fure identitatea”. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Peluza Sud Steaua a emis un comunicat, în care a explicat motivele pentru care FCSB nu are voie să joace pe noul stadion din „Ghencea”, deși tot mai multă lume spune că echipa lui Gigi Becali are dreptul să joace pe arenă, atât timp cât plătește chiria.

Peluza Sud Steaua continuă războiul cu FCSB în privința stadionului „Ghencea”

Peluza Sud Steaua a emis un comunicat referitor la dorința FCSB-ului de a juca pe noul stadion „Ghencea” și explică de ce echipa lui Gigi Becali nu are voie să-și desfășoare partidele pe noua arenă.

ADVERTISEMENT

„1.  Mutarea la SUD a venit firesc, nu doar ca un schimb de generații, ci motivată de o diferență clară de gândire în ceea ce privește modul de a trăi viața de stadion, membrii Peluzei SUD prețuind independența față de club și modul liber de a gândi și acționa, neconstrâns în niciun fel de interesele personajelor din loja”, a început comunicatul Peluzei Sud Steaua.

„Peluza Sud susține clubul, nu invers!”

„Cum, după episodul Jan Pavel, se ajunsese din nou într-o stare în care conducerea clubului dorea să subjuge glasul suporterilor prin controlarea liderului de peluza și a liderilor unor grupuri, opțiunea clară pentru cei ce doreau libertate a fost fondarea unei noi peluze, a unui nou drum.

ADVERTISEMENT

Aici apare Mustață, un personaj care nu este un stelist cu state vechi, apărut peste noapte și impus la cârma Nordului de atunci.

2. Deși diferențele au fost de la început mari și nu am fost priviți cu ochi buni din start, conflictele au început cu adevărat să apară după anul 2005.

ADVERTISEMENT

Aceste conflicte au apărut ca urmare a contestării performanțelor echipei pe alocuri, dar, mai ales, din cauza opoziției clare pe care am afișat-o în nenumărate rânduri la adresa conducerii clubului, lucru care afecta interesele financiare ale câtorva lideri de la Nord”, continuă comunicatul galeriei CSA Steaua.

„Acești lideri se foloseau de biletele, coregrafiile și deplasările primite gratis sau achitate de către conducere pentru a le vinde suporterilor și chiar membrilor grupurilor din Nord sau Sud la preț „normal“.

ADVERTISEMENT

Timp de mai mult de 15 ani, zeci de mii de bilete, sute de deplasări și coregrafii primite gratis au fost plătite de către suporterii de bună credință unor bișnițari care au câștigat milioane de lei de pe urma echipei pe care o „susțineau“.

În tot acest timp, Peluza Sud era interzisă în masă, refuzându-i-se accesul pe stadion, dreptul de a cumpăra bilete direct de la case și, nu în puține rânduri, declarată ca element negativ direct de către club către Jandarmerie.

Au fost mii de kilometri parcurși, zeci de mii de metri de materiale folosite pentru coregrafii și milioane de lei plătiți DOAR DIN BANII NOȘTRI pentru a fi lânga echipă.

3. Circul făcut în presă, în ultima perioadă, de către Mustață este un efort susținut și repetat de a crea impresia „întoarcerii ultrașilor“ la echipa FCSB, pentru a obține, din nou, beneficiile prin care și-a câștigat atâta timp existența.

În realitate, toate preocuparile pentru echipa FCSB înseamnă pregătirea unei afaceri care se va face pe cârca suporterilor obișnuiți, în mare parte veniți din afara Bucureștiului la stadion pentru a susține echipa.

Toate interviurile, modelul de business gândit de afaceriștii stadioanelor, reîntoarcerea „Peluzei NORD“, reunirea oamenilor „de bine“ precum Gigi, Meme cu Mustață și alți abonați la banii suporterilor, prin celebrele metode patentate de conducerea FCSB (minciuna și furtul de identitate) nu ne-ar afecta daca toate acestea nu ar avea legătură cu numele STEAUA BUCUREȘTI, un nume străin de ei, un nume pe care noi mereu îl vom apăra.

AȘADAR, PELUZA SUD TRANSMITE ȘI NU VA MAI REPETA:

A. STEAUA BUCURESTI este echipa care are casă în GHENCEA, în complexul sportiv STEAUA.

B. NU VOM ACCEPTA ca o echipă, a cărei conducere a încercat și încearcă în continuare să fure identitatea clubului, să joace pe STADIONUL STEAUA.

C. PELUZA SUD STEAUA susține clubul, nu invers.

D. VIAȚA ULTRA’ înseamnă sacrificii, unitate, demnitate. Nu înseamnă câștiguri materiale, falsuri sau afacere.

Fiecare e liber să susțină ce echipa vrea, să facă ce afaceri vrea, dar nu mai folosiți numele STEAUA, al stadionului din Ghencea sau cel al Peluzei SUD”, se încheie comunicatul Peluzei Sud.

ADVERTISEMENT