Sport

Peluza Sud va fi la Hermannstadt – FC U Craiova 1948 în ciuda suspendării de 6 etape. Ce plan au ultrașii olteni

Galeria lui FC U Craiova 1948 și-a cumpărat bilete la meciul de la Sibiu, chiar dacă nu vor fi prezenți în grup organizat și vor sta la tribuna a doua.
11.03.2023 | 17:49
Peluza Sud va fi la Hermannstadt  FC U Craiova 1948 in ciuda suspendarii de 6 etape Ce plan au ultrasii olteni
FC U Craiova 1948 e pe locul 6 în SuperLiga și are șanse mari să prindă ultimul loc de play-off. Sursă foto: Facebook Peluza Sud 1997
ADVERTISEMENT

Echipa lui Adrian Mititelu e aproape de calificarea în play-off, însă are nevoie de victorie la Sibiu pentru a fi sigură de calificare și ca rezultatul meciului cu Sepsi să nu mai conteze. Fanii olteni realizează importanța acestui meci și au cumpărat bilete pentru meciul cu Hermannstadt deși sunt interziși.

Ultrașii de la Peluza Sud 1997 vor susține echipa la meciul de la Sibiu în ciuda interdicției

Presa locală din Sibiu anunță că ultrașii și-au achiziționat deja bilete pentru meciul din SuperLiga, iar Jandarmeria trimite gruparea „Burebista” să asigure ordinea la acest meci capital pentru olteni.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă sectorul rezervat suporterilor lui FC U Craiova 1948 va fi închis, ultrașii s-au mobilizat pe forum-uri și au cumpărat bilete la tribuna a doua.

FC Hermannstadt – FC U Craiova 1948, meci cu grad ridicat de risc. Anunțul oficial al Jandarmeriei

Din cauza importanței meciului și pentru a evita incidentele, autoritățile au luat decizia ca la meciul de la Sibiu să fie trimis un detașament special de jandarmi tocmai de la Brașov: „Forțele de ordine vor acționa pe traseele de afluire/defluire ale suporterilor, în scopul asigurării unui climat de ordine la nivelul Municipiului Sibiu, dar și în zona apropiată și imediată a arenei sportive,  pentru siguranța participanților la acest eveniment sportiv.

ADVERTISEMENT

Precizăm faptul că efectivele Grupării de Jandarmi “BUREBISTA” Brașov vor colabora cu celelalte instituții competente, în vederea identificării și aplicării măsurilor legale împotriva persoanelor care vor manifesta un comportament contrar legii.

Subliniem faptul că forțele de ordine au o atitudine proactivă, menținând permanent dialogul cu suporterii, dezaprobând orice fel de manifestare de violență verbală sau fizică”.

ADVERTISEMENT

Cum s-au mobilizat ultrașii pe rețelele sociale: „Trebuie să aveți grijă cum vă îmbrăcați”

Ultrașii au primit instrucțiuni clare în mediul online și sunt avertizați că ar putea fi evacuați de pe stadion dacă vor afișa însemnele clubului FC U Craiova 1948:

„Trebuie să aveți grijă cum va îmbrăcați… de exemplu la Ploiesti la meciul cu Chindia un spectator avea un fes alb-albastru fără însemnele FCU și au venit jandarmii să îl scoată din stadion… așa că nu aveți voie cu insemnele clubului (fulare sau orice ar arăta că ești fan FCU)… așa că mare grijă… multă baftă!!! Forța FCU!!!”, a scris un suporter pe grupul FAN F.C.U. 1948 CRAIOVA”.

ADVERTISEMENT

Stadionul Municipal din Sibiu are o capacitate de aproximativ 8.000 de locuri, iar meciul s-ar putea disputa cu o asistență extrem de numeroasă, în acest moment fiind disponibile mai puțin de 2.000 de bilete.

Adrian Mititelu anunță prezența ultrașilor și la meciul cu Sepsi: „Voi credeți că nu o să vină?”

Adrian Mititelu a dezvăluit la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI că ultrașii de la Peluza Sud Craiova vor fi prezenți și la meciul de la Sfântu Gheorghe: „Păi eu le-am zis că miercuri e Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, adică și mai mare sărbătoare, practic e ziua tututor maghiarilor. Păi vă dați seama ce ieșea acolo? 

Acuma eu vă spun ceva: voi credeți că suporterii de la Craiova nu o să vină la meci? O să se bage printre ei pe acolo! Mai venea vreunul cu tabloul lui Avram Iancu sau cine știe ce îi mai trecea prin cap și ieșea mai rău!”.

ADVERTISEMENT