Fotbal intern

Penalty clar neacordat în Viitorul – Academica Clinceni. Sezon de coșmar pentru arbitrul Marian Barbu

05.03.2021 | 22:44
Penalty clar neacordat in Viitorul  Academica Clinceni Sezon de cosmar pentru arbitrul Marian Barbu
ADVERTISEMENT

Marian Barbu, arbitrul de la centru al partidei Viitorul Constanța – Academica Clinceni, a comis o gafă uriașă pe finalul partidei, neacordând un penalty evident pentru oaspeți la o intrare a portarului Cojocaru.

Eroarea oficialului poate să îi fi costat două puncte pe ilfoveni, care aveau 1-0 în momentul fazei în cauză, iar apoi aveau să fie egalați prin golul lui Tsoumou, în prelungirile partidei de la Ovidiu.

ADVERTISEMENT

Nu a fost prima gafă a lui Marian Barbu în acest sezon, centralul fiind protagonistul mai multor partide în care a luat decizii foarte controversate și contestate de nume importante din fitbalul românesc.

Penalty clar neacordat în Viitorul – Academica Clinceni. Chunchukov, doborât în careu de Cojocaru

Academica Clinceni avea 1-0 pe terenul Viitorului și a fost foarte aproape să aibă o șansă mare să își asigure cele trei puncte în minutul 82 al partidei de la Ovidiu. Bulgarul Chunchukov a fost busculat de portarul Valentin Cojocaru în careul formației lui Mircea Rednic, însă Marian Barbu nu a dictat nimic!

ADVERTISEMENT

Faultul a fost unul evident și a fost remarcat de comentatorul partidei, care a semnalat că „E penalty clar”. Deși Chunchukov a avut nevoie de îngrijiri medicale, iar acțiunea nu s-a petrecut în interiorul suprafeței de șase metri, arbitrul de centru nu a dictat penalty, iar jocul a continuat fără probleme, cu minge de arbitru.

Penalty clar neacordat în Viitorul - Academica Clinceni. Sezon de coșmar pentru Marian Barbu
Penalty clar neacordat în Viitorul – Academica Clinceni. Sezon de coșmar pentru Marian Barbu. Foto: Captură Digisport

Supărarea ilfovenilor a fost cu atât mai mare după această decizie a lui Marian Barbu, cu cât în finalul partidei, chiar în prelungiri, Viitorul a egalat prin golul lui Tsoumou. Echipa lui Ilie Poenaru a ajuns, astfel, la patru egaluri consecutive și a ratat șansa de a câștiga trei puncte și ceva liniște în privința clasării între primele șase echipe ale campionatului.

ADVERTISEMENT
  • În minutul 82 trebuia să primească Academica Clinceni un penalty în meciul de la Ovidiu;
  • 1-0 pentru ilfoveni era scorul atunci când s-a produs faultul lui Cojocaru.

Marian Barbu a comis-o din nou. De ce greșeli a mai fost acuzat

Nu este pentru prima oară când Marian Barbu comite o eroare gravă în acest sezon al Ligii 1. Arbitrul a luat mai multe decizii pentru care a fost aspru criticat de oficialii și antrenorii mai multor echipe. Prima dată, Barbu a ieșit la rampă la începutul lunii decembrie, atunci când a luat mai multe decizii ciudate în partida FC Argeș – Dinamo 0-1.

ADVERTISEMENT

Cea mai mare eroare pe care a comis-o centralul, a fost neacordarea unui penalty evident pentru gazde, în prelungirile partidei, după un adevărat placaj făcut de fundașul Ricardo Grigore asupra lui Drăghici. Decizia a fost una care i-a înfuriat pe piteșteni. „Sunt de 50 de ani în fotbal și n-am văzut așa ceva. Placaj direct pe atacant. Ne consumăm sănătatea, familiile suferă din cauza vieții noastre. S-au dat imaginiile de zeci de ori, este infracțiune asta, furt împotriva muncii. Să se dea imaginile în Europa, se vede ca lumina zilei, ca la rugby a fost placajul”, a tunat Augustin Eduard, antrenorul de atunci al lui FC Argeș.

Placajul lui Ricardo Grigore asupra lui Drăghici. Foto: Captură Digisport
Placajul lui Ricardo Grigore asupra lui Drăghici. Foto: Captură Digisport

Următorul meci în care Barbu a fost acuzat că a comis o eroare gravă a fost cel dintre FCSB și Poli Iași, disputat la începutul acestui an și câștigat de roș-albaștri cu 3-1. Darius Olaru a susținut că a fost faultat în careu, însă Barbu nu a dat penalty, spre furia managerului FCSB-ist, Mihai Stoica. „A fost penalty la acea fază, mi-a luat piciorul, dar mă bucur am reușit să luăm cele 3 puncte”, a declarat atunci Darius Olaru.

Faza la care Darius Olaru a cerut penalty. Foto: Captură Digisport
Faza la care Darius Olaru a cerut penalty. Foto: Captură Digisport

În fine, încă o gafă uriașă comisă de Marian Barbu s-a petrecut la partida CFR Cluj – FC Voluntari 0-0. În meciul jucat la jumătatea lunii februarie, Paulo Vinicius a reușit să înscrie după un corner, însă reușita sa nu a fost validată. Edi Iordănescu a fost furios la finalul partidei și a reproșat și neacordarea unui penalty pentru echipa sa: „Mingea intră în poartă clar, după am avut penalty clar. Nu vezi golul, nu vezi nici penalty-ul, atunci ce mai vrei. După am avut un penalty la Armaș. Sunt trei greșeli mari în același meci, e viciere majoră de rezultat”.

Golul nevalidat, reușit de Paulo Vinicius în CFR - FC Voluntari. Foto: Captură Digisport
Golul nevalidat, reușit de Paulo Vinicius în CFR – FC Voluntari. Foto: Captură Digisport
  • FC Argeș, FCSB și CFR Cluj sunt echipele care au criticat prestațiile lui Marian Barbu, înaintea Academicii Clinceni;
  • 32 de ani are arbitrul din Făgăraș.

 

ADVERTISEMENT