Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

“Penalty inventat! De ce avem VAR?!” Contre în direct Robert Niţă – Cristi Balaj – Ioan Andone la Fanatik SuperLiga. Video exclusiv

Ioan Andone și chiar rapidistul Robert Niță au spus că penalty-ul pentru Rapid la 2-1 cu CFR Cluj a fost inventat. A fost o discuție și cu Cristi Balaj la FANATIK SUPERLIGA.
31.10.2022 | 11:47
Penalty inventat De ce avem VAR Contre in direct Robert Nita  Cristi Balaj  Ioan Andone la Fanatik SuperLiga Video exclusiv
Ioan Andone și Robert Niță au concluzionat fără dubii la FANATIK SUPERLIGA: al doilea penalty acordat pentru Rapid a fost inventat. Sursă foto: Colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

A fost scandal după Rapid – CFR Cluj 2-1 din cauza arbitrajului brigăzii conduse de Cătălin Popa, cu Ovidiu Hațegan la VAR. Au fost mai multe decizii în favoarea giuleștenilor, culminând cu penalty-ul din care s-a stabilit scorul final. La un duel în care Dugandzic a fost cel care a faultat în primă fază, iar apoi a căzut foarte ușor și a primit lovitura de pedeapsă.

Robert Niță și Ioan Andone, concluzie clară la FANATIK SUPERLIGA: “Penalty inventat la Dugandzic!”

Ioan Andone și Robert Niță, invitați la FANATIK SUPERLIGA, au analizat faza care a provocat scandalul, iar concluzia a fost evidentă: penalty inventat. Inclusiv rapidistul Robert Niță a fost vehement din acest punct de vedere.

ADVERTISEMENT

“Nu a fost penalty! E fault în atac în primă fază, îl ține undeva cu mâna stângă îl trage de tricou.  E cu spatele la poartă, Burcă nu are niciun interes să îl faulteze pentru că e cu spatele la poartă”, a fost explicația lui Robert Niță la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI, ediția a doua.

Ioan Andone, fost antrenor al Rapidului, a fost și el mirat de ușurința cu care s-a acordat lovitura lovitura de pedeapsă. Invitat la ediția a doua din FANATIK SUPERLIGA, “Fălcosul” a explicat foarte clar faza, mai ales din perspectiva unuia dintre cei mai mari fundași pe care i-a dat România.

ADVERTISEMENT

Ioan Andone, mirat de arbitrajul de la Rapid – CFR Cluj 2-1: “A fost simulare, nici nu se discută! Du-te, bă, să vezi încă o dată faza”

“A fost o simulare, nici nu se discută. A fost o luptă corp la corp. Se vede în prima fază fault în atac. Dugandzic îi pune mâna pe tricou și îl împinge să îl îndepărteze, după care pierde posesia mingii și ca orice atacant deștept încearcă. El nu mai era în posesia mingii, mingea era departe de el.

A simulat și a căzut. Faza e simplă. Acolo nu trebuia să dai nici fault în atac, să lași jocul să continue. E o luptă, dinastea se întâmplă în careu cu miile. Pe mine ce m-a mirat… că iar zicem cu VAR-ul ăsta. Du-te, bă, să vezi încă o dată faza. În prima fază și mie mi s-a părut penalty, sincer. Am zis că l-a împins de la spate Burcă sau ceva. O simulare pe care arbitrul n-a verificat-o”, a explicat Ioan Andone la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI.

ADVERTISEMENT

Horia Ivanovici a remarcat un alt aspect revoltător în judecarea fazei litigioase de la Rapid – CFR Cluj 2-1. Cătălin Popa nu a mers la monitorul VAR pentru a revedea faza. Ci a mers ca un simplu subaltern pe decizia luată din cabina VAR de Ovidiu Hațegan.

“Pe mine ce m-a mirat că domnul Cătălin Popa nu s-a dus să verifice faza. Adică tu Cătălin Popa cum e? E șeful Hațegan în camera VAR și nu ai voie să îl verifici. Nu ai voie să nu verifici așa ceva”, a punctat Horia Ivanovici la FANATIK SUPERLIGA.

ADVERTISEMENT

Cristi Balaj, contre cu Robert Niță la FANATIK SUPERLIGA. Au văzut diferit faza din care Rapid a primit primul penalty cu CFR Cluj

Mult mai complicată a fost faza primei lovituri de pedeapsă acordate în meci, la contactul dintre Scuffet și Luckassen. Acolo, Cristi Balaj a avut opinie diferită față de cea a invitațiilor și s-a contrat cu Robert Niță.

Robert Niță: “În primă fază, dacă Luckassen îl împinge pe Yuri, Yuri nu mai poate să facă foarfecă”.

Cristi Balaj: “Nu este așa! Yuri a fost împins de Luckassen exact în fracțiunea în care lovea mingea. A fost împins și a lovit mingea defectuos. Împingerea s-a continuat și după ce Yuri a jucat mingea, de către Luckassen care nu a atins mingea deloc. A intrat direct în Yuri”

R.N.:La forța pe care o are Luckassen și poziția în aer pe care o are Yuri, dacă îl împingea fie și puțin, ori călca pe el ori dădea Yuri pe lângă minge”

C.B.: “Nu, nu. S-a întâmplat exact atunci când Yuri lovea mingea. Nu avea cum să o rateze”.

Horia Ivanovici, la FANATIK SUPERLIGA, remarcă un alt vinovat la faza din care Rapid a primit primul penalty: “Yuri nu avea voie să aibă acea intervenție”

Horia Ivanovici a intervenit și el și a punctat motivele pentru care consideră că penalty-ul la Luckassen a fost corect acordat. Yuri, supraîncărcat după dezvăluirile FANATIK, a greșit grav.

“Dacă era un arbitru foarte dur, la cum a intrat cu mâinile putea să primească roșu portarul vostru… Totul pleacă de la intervenția absolut neinspirată a lui Yuri. Nu are voie să aibă acea intervenție riscantă. Never! Aia e mingea lui Scuffet dacă nu intervenea.

Iar povestea cu Luckassen ai dreptat, intră în Yuri. Dar intră dintr-o inerție a fazei. E un jucător mare, solid. Nu poți să îi ceri să se oprească. Nu ai de ce să faci o foarfecă absolut sinucigașă când echipa ta juca atât de bine”, a explicat Horia Ivanovici. Ulterior, a continuat disputa dintre Niță și Balaj.

VEZI VIDEO MAI JOS

Cristi Balaj acceptă că Scuffet ar fi ptutu primi cartonaș roșu la faza la care s-a dictat penalty. Dar spune că inițial a fost fault în atac

C.B.:Luckassen, care e un jucător masiv cum ați spus, e un jucător mare. Când există un duel în care unul este în aer, iar unul pe jucător cu picioarele pe pământ, cel din urmă te poate scoate de pe direcție. Luckassen a intrat cu forță, fără să joace mingea. La Copenhaga – Barcelona am avut o fază asemănătoare, am dat fault în atac și măsura disciplinară, roșu la portar dacă așa considerați. Dar dă fault în atac.

R.N.: “Yuri oricum cădea, era în aer”

C.B.:Normal, dar nu în acestă formă. Atacantul nu mai apărea în fața lui Scuffet.

R.N.: Intra în amândoi, poate. Dar Yuri cădea, deci Luckassen rămânea următorul obstacol.

C.B.: Dacă Luckassen nu împingea, nu apărea în fața lui Scuffet. Ciocnirea era între Yuri și Scuffet.

R.N.: Păi Yuri era jos, când îi rupe gura lui Luckassen Yuri era deja în iarbă. Așa am văzut.

C.B.: “Despre ce vorbim, o să fac un montaj băbește”

 

ADVERTISEMENT