Istvan Kovacs a refuzat un penalty clar Craiovei, dar a acordat foarte ușor unul pentru Chindia: „Nu cred că nu a văzut”

Cosmin Crăciun   
în Fotbal intern
27/02/2021, 22:25
Istvan Kovacs a refuzat un penalty clar Craiovei, dar a acordat foarte ușor unul pentru Chindia: „Nu cred că nu a văzut”
Penalty refuzat pentru U Craiova, în meciul cu Chindia. Andrei Ivan, lovit în gambă. Foto: Captură Digisport

Chindia Târgoviște și Universitatea Craiova se întâlnesc pe stadionul Gloria, din Buzău, în etapa a 25-a a Ligii 1. La scorul de 0-0, în startul reprizei secunde, oltenii au cerut penalty după un fault în careul gazdelor.

Paul Papp îl apără pe Kovacs: „Nu trebuie să îi tăiem capul”

UPDATE, 27 febriarie, ora 22:25 / Nu la fel de vehement precum antrenorul Craiovei a fost fundașul Paul Papp, care a declarat că nu îl blamează pe arbitru pentru decizia de a le acorda târgoviștenilor penalty la contactul dintre el și Florea. „Dacă domnul Istvan Kovacs a decis că e penalty… Eu ce să mai zic? Eu am sărit, el a intrat în mine din inerție, m-am și ferit puțin. Nu ne-am dat cap în cap, cum a zis el. A fost decizia lui, mi-o asum și eu. O fi fost puțină imprundență, dar nu a fost intenție. La experiența mea, trebuia să fiu mai atent. Decizia lui, asta e. Oamenii mai greșesc, nu trebuie să îi tăiem capul”, a spus Papp după meci.


Ouzounidis îl acuză pe Kovacs: „Nu cred că nu a văzut”

UPDATE, 27 februarie, ora 22:21 / Tehnicianul Universității Craiova, Marinos Ouzounidis, s-a declarat revoltat de faza în care a fost implicat Andrei Ivan și l-a atacat dur pe Istvan Kovacs. „În acest tip de jocuri, detaliile mici fac diferența. Am avut un penalty clar la Ivan. Nu cred că arbitrul nu a văzut faza asta. Desigur că după ce ei au ratat penalty, am primit un gol ușor. Dar nu mă pot plânge de jucătorii mei, au încercat”, a spus Ouzounidis la Digisport.


Penalty-ul dictat ușor pentru gazde ar fi trebuit repetat

UPDATE, 27 februarie, ora 21:35 / Istvan Kovacs a comis încă două erori mari în minutul 71 al partidei. El a dictat ușor un penalty pentru Chindia, la un duel între Daniel Florea și Paul Papp. Iacob a executat și a tras în bară, însă portarul Mirko Pigliacelli depășise clar linia porții cu ambele picioare. Mai mult decât atât, patru jucători ai Universității Craiova intraseră în careu înainte de executarea loviturii. În aceste condiții, penalty-ul ar fi trebuit repetat.

Fault Papp. Foto: captură Digisport
Fault Papp. Foto: captură Digisport
Foto: captură Digisport
Foto: captură Digisport

Știre inițială 27 februarie, ora 21:30

În minutul 55, Andrei Ivan a fost lovit clar în careu de Mario Dulca. Fundașul Chidiei Târgoviște a fost imprudent și l-a lovit în gamba stângă pe atacantul Craiovei.

Aflat în apropierea fazei, arbitrul central Istvan Kovacs nu a dicat penalty, spre stupefacția jucătorilor Universității Craiova. În urma reluărilor TV, s-a putut observa că faultul a fost unul clar.

Penalty refuzat pentru U Craiova, în meciul cu Chindia. Dulca l-a lovit în gambă pe Ivan

Cu o victorie pe terenul Chindiei, formația Universitatea Craiova s-ar fi apropiat la un singur punct de FCSB și CFR Cluj, echipele aflate pe locurile 1 și 2, la egalitate de puncte. Totuși, duelul cu târgoviștenii nu se anunța a fi unul ușor.

În condițiile în care Chindia este o trupă cu pretenții de play-off, CCA a decis să delege o brigadă formată din arbitri importanți pentru această partidă, avându-l la centru pe Istvan Kovacs.

Deși este un arbitru cu experiență și bine cotat, Kovacs nu a văzut un fault clar comis de fundașul Mario Dulca asupra lui Andrei Ivan, în minutul 56. Ivan a fost lovit clar în gamba piciorului stâng, în interiorul careului dâmbovițenilor.

Foto: captură Digisport
Foto: captură Digisport

Kovacs a lăsat jocul să continue, spre nemulțumirea celor de pe banca tehnică a oltenilor, dar și a jucătorilor Universității Craiova, care au protestat vehement la decizia centralului.

Un penaty ar fi putut reprezenta oportunitatea excelentă de deblocare a unei partide extrem de echilibrate, din care au lipsit marile ocazii de gol.

Grecul Marinos Ouzounidis declarase că se așteaptă la un meci foarte greu și îl lăudase pe Emil Săndoi, tehnicianul târgoviștenilor, înaintea partidei desfășurate la Buzău.


  • (P) Cota BETANO pentru Chindia – U Craiova: 1,50 este cota pentru „se califică oaspeții”. Vezi aici toate cotele!

Închide ×