Fotbal intern

Ce spun Porumboiu, Crăciunescu și Balaj despre repetarea penalty-ului: „Bine că nu i-a întors de la restaurant”

01.11.2018 | 23:06
Ce spun Porumboiu Craciunescu si Balaj despre repetarea penaltyului Bine ca nu ia intors de la restaurant
ADVERTISEMENT

Dinamo a suferit o înfrângere uluitoare în optimile Cupei României, în compania celor de la Csikszereda, scor 3-3, 8-9 după executarea loviturilor de departajare. Însă scorul ar fi putut fi altul după o decizie neașteptată a arbitrului.

Delorge ratase penalty-ul care ar fi ținut Dinamo în avantaj, iar harghitenii se bucurau deja pentru o calificare istorică, în timp ce dinamoviștii se resemnaseră. Stupoare însă după ce arbitrul Andrei Antonie a ales ca lovitura să se repete, după ce portarul Bordas părăsise linia porții. Delorge a tras însă din nou slab, Bordas a apărat încă o dată și echipa din Miercurea Ciuc a mers în sferturi.

ADVERTISEMENT

Opinia specialiștilor, după repetarea penalty-ului lui Dinamo

Scenariul i-a pus în dificultate pe unii dintre cei mai buni arbitri din istoria României. Adrian Porumboiu a oferit o nouă declarație haioasă după acest eveniment: „Nu m-am uitat la meci, că nu mă uit la echipe de Liga 3. A pierdut Dinamo și cu Miercurea Ciuc? Wow. Ce pot să zic despre faza asta? Bine că nu erau la restaurant deja, sau la hotel. Dar nu pot să mă pronunț despre fază, că nu am văzut. Păcat, că am ratat momente vesele”, a spus, pentru FANATIK.RO, fostul arbitru internațional și patron al celor de la FC Vaslui.

Nici Cristian Balaj nu dorește să se pronunțe clar, întrucât nu a văzut nici el partida: „Arbitrul asistent trebuia să se pronunțe. El stă acolo și urmărește mișcarea portarului, ca el să nu părăsească linia porții înainte de executarea penalty-ului. Dar o asemenea speță eu nu am mai întâlnit. A ratat și a doua oară? Incredibil! Dar dacă se ratează și portarul părăsește linia porții, atunci este normal să se repete”, ne-a spus Balaj.

ADVERTISEMENT

Ion Crăciunescu, despre repetarea penalty-ului: „Au pus la catedra arbitrajului românesc corigenții și repetenții”

Ion Crăciunescu a spus pentru FANATIK.RO că a văzut chiar faza penalty-urilor la Miercurea Ciuc – Dinamo și a ținut să își arate nemulțumirea față de felul în care se arbitrează acum în fotbalul românesc: „Cum se arbitrează acum nu am văzut în ultimii 20-30 de ani, nici la liga județeană nu se arbitra așa în urmă cu mai mulți ani. Cum să repeți după ce ai fluierat finalul? Acum șefi la arbitri sunt repetenții și corigenții, în frunte cu Deaconu. Pe ăștia i-am pus la catedră. Ce să învețe arbitrii de la ei?” , ne-a mărturisit plin de patos arbitrul finalei Champinos League din 1995, dintre Ajax și AC Milan.

Așadar, decizia arbitrului Antonie ar fi putut să coste o calificare pe cei de la Miercurea Ciuc. Însă, cum belgianul Delorge „a avut grijă” să rateze și a doua oară, formația din Liga 3 a ajuns în mod neașteptat în sferturile Cupei României.

ADVERTISEMENT