Sport

Penalty-uri ratate pe bandă rulantă la Euro 2020! Alvaro Morata a irosit a doua lovitură de pedeapsă a Spaniei

După 16 meciuri jucate până acum, Euro 2020 poate fi numit ușor turneul final al penalty-urilor ratate.
23.06.2021 | 19:29
Penaltyuri ratate pe banda rulanta la Euro 2020 Alvaro Morata a irosit a doua lovitura de pedeapsa a Spaniei
ADVERTISEMENT
23-06-2021
16:28

Morata a irosit un penalty în decisivul Spaniei cu Slovacia

Alvaro Morata este ultimul care și-a trecut numele pe lista fotbaliștilor care ratează execuțiile de le punctul cu var, la EURO 2020.

Atacantul lui Juventus este al doilea fotbalist spaniol care ratează un penalty la EURO 2020, după Gerard Moreno în meciul cu Polonia, încheiat la egalitate, 1-1. 

Spania a obținut doar două puncte în primele două meciuri din grupa E și are nevoie de o victorie pentru a spera la calificarea în fazele eliminatorii ale Turneului Final.

Până în acest moment al competiției arbitrii au arătat de cinci ori punctul cu var, dar în patru din aceste cazuri jucătorii care și-au asumat execuția nu au reușit să transforme.

Singurul care a reușit să marcheze din lovitură de pedeapsă a fost superstarul Portugaliei, Cristiano Ronaldo, în victoria în fața Ungariei, scor 3-0.

ADVERTISEMENT

Euro 2020, turneul penalty-urilor ratate

Startul seriei incredibile de penalty-uri ratate a fost deschisă de danezul Pierre-Emile Hojbjerg. Mijlocașul lui Tottenham nu a reușit să puncteze de la 11 metri în minutul 74 și Danemarca a pierdut în fața Finlandei, scor 0-1, în primul meci din Grupa B.

Însă, Hojbjerg are și o scuză în ceea ce privește această ratare. La fel ca și colegii săi, el era cu moralul la pământ după ce Christian Eriksen a fost aproape de o tragedie în finalul primei reprize. Probabil că dacă s-ar fi aflat pe teren, Eriksen ar fi fost cel care ar fi executat lovitura de pedeapsă.

ADVERTISEMENT

Al doilea penalty ratat la Euro 2020 a purtat semnătura vedetei naționalei Țării Galilor, Gareth Bale. După ce dăduse pasa decisivă la golul de 1-0 marcat de Aaron Ramsey în partida cu Turcia din etapa a doua a Grupei A, starul care a jucat în ultimul sezon la Tottenham Hotspur împrumutat de la Real Madrid s-a făcut de râs la 11 metri.

Bale a luat mingea sigur pe el, și-a făcut pașii, dar șutul său a expediat mingea mult peste poarta apărată de Ugurcan Cakir. Însă, căpitanul galezilor s-a revanșat în minutele de prelungire, atunci când a pasat din nou decisiv la golul care a adus victoria britanicilor cu 2-0.

ADVERTISEMENT

La București s-au ratat două penalty-uri

Ultimele două execuții modeste de la punctul cu var au fost pe Arena Națională la întâlnirea Ucraina – Macedonia de Nord, scor 2-1, din etapa secundă a Grupei C de la Euro 2020.

Elevii lui Andriy Shevchenko au făcut o primă repriză foarte bună și au intrat la pauză cu 2-0, dar imediat în startul părții secunde arbitrul argentinian Fernando Rapallini le-a acordat macedonenilor un penalty după un fault comis de Oleksandr Karavaev.

ADVERTISEMENT

Băiatul rebel din naționala lui Igor Angelovski, Ezgjan Alioski, și-a asumat răspunderea executării loviturii de pedeapsă, dar șutul său a fost unul modest, aproape de centrul porții și portarul Georgi Bushchan a reușit să respingă. Din fericire pentru macedoneni, mingea a ajuns tot la Alioski și acesta a introdus-o în poartă.

În finalul întâlnirii de la București, ucrainenaul Ruslan Malinovsky a executat o lovitură liberă, iar mingea șutată de el a fost oprită cu mâna în careu de Daniel Avramovski. Deși se spune că cine obține 11 metri nu execută, mijlocașul de la Atalanta nici nu a vrut să audă de așa ceva.

Malinovsky a încercat să plaseze balonul în partea dreaptă a lui Stole Dimitrievski, dar portarul macedonean i-a ghicit intenția și cu un plonjon excelent a reușit să pareze lovitura. A fost însă de pomană, deoarece Ucraina s-a impus în final cu 2-1.

ADVERTISEMENT