Sport

Pensia lui Mihai Neșu în România, comparativ cu suma primită de la statul olandez: „E greu să nu ai sprijin”

Mihai Neșu a dezvăluit ce pensie primește de la statul român și olandez. Fostul fotbalist a vorbit despre problemele cu care se confruntă persoanele cu dizabilități în România.
26.12.2022 | 14:55
Pensia lui Mihai Nesu in Romania comparativ cu suma primita de la statul olandez E greu sa nu ai sprijin
Mihai Neșu a dezvăluit ce pensie primește de la statul olandez și român. Sursă foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

Viața lui Mihai Neșu s-a schimbat radical în 2011, când s-a accidentat grav la antrenamentul lui Utrecht, echipă de fotbal din Olanda. Fostul fotbalist, aflat în scaun cu rotile, a dezvăluit ce pensie primește de la statul român și olandez și a vorbit despre situațiile dificile cu care sunt nevoiți să se confrunte în România persoanele cu dizabilități.

Mihai Neșu a dezvăluit ce pensie primește de la statul român și olandez

Groaznica accidentare a lui Mihai Neșu la antrenamentul lui Utrecht a fost trecută ca accident de muncă, astfel, fostul fotbalist român primește o sumă de bani din partea statului olandez. „Fiind accident de muncă, atunci beneficiez de pensia asta (nr. din Olanda) care mă ajută destul de mult să mă descurc. 

ADVERTISEMENT

Nu mă ajută total, fiindcă am cheltuieli destul de mari cu tot felul de lucruri care îmi trebuie mie într-o lună, dar, slavă Domnului!, am mai avut și bani puși deoparte din fotbal și încă nu s-au terminat. Dar nici nu mai e mult”, a declarat Mihai Neșu, conform gsp.ro.

Fostul fotbalist român primește o pensie de 3000 de euro din partea statului olandez, în timp ce în România, Mihai Neșu ridică o pensie de 100 de euro și una de însoțitor în valoare de 300 de euro, conform Antena 3.

ADVERTISEMENT

Mihai Neșu, despre revenirea în România: „Trebuie să încerc să nu văd prea mult lucrurile care nu-s bune”

Mihai Neșu a vorbit despre revenirea în România, dar și despre situația deficitară a persoanelor cu dizabilități care se confruntă cu probleme financiare. Fostul fotbalist al Stelei (n.r. FCSB) investește banii pe care îi primește sub formă de pensie în acțiunile de ajutorare a persoanelor cu dizabilități.

„Din păcate când m-am întors din Olanda, în țară, am zis că ca să pot să rezist, să zic așa, să fiu bine la mine în țară trebuie să încerc să nu văd prea mult lucrurile care nu-s bune și dacă le văd să încerc să le schimb eu și să nu mă afecteze.

ADVERTISEMENT

Dar e adevărat că asta e realitatea. Practic majoritatea persoanelor cu dizabilități, dacă n-au condiții financiare bune, e foarte greu să trăiască.

Și eu am foarte mulți prieteni cu dizabilități cu care vorbesc și le știu viața și știu cât le greu părinților lor să-i să-i ajute și să le ofere toate condițiile”, a spus Mihai Neșu, potrivit sursei menționate.

ADVERTISEMENT

Mihai Neșu speră la condiții mai bune în România pentru persoanele cu dizabilități: „E greu să nu ai sprijin din partea statului”

Mihai Neșu este optimist și speră ca persoanele cu dizabilități să beneficieze de un tratament și un sprijin mai mare din partea statului. „Plus că avem foarte multe familiile care ne contactează cu diferite probleme escare, de exemplu, pe care nu știu să și le vindece, probleme pe care nu poţi să nu le sesizezi.

Sunt triste și sper să se îmbunătățească lucrurile în viitor. Eu nu mă pricep, nu știu ce s-ar putea face, dar e greu să fii și cu dizabilități și să nu ai sprijin din partea statului.

În primul rând ar fi frumos ca persoanele cu dizabilități să aibă un sprijin mai mare din punctul de vedere al traiului și tratamentului”, a mai spus Mihai Neșu.

ADVERTISEMENT
Tags:
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de...
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de sexy sunt colegele: „Dacă ele sunt «piese» acum, cum erau când plesneau de tinerețe?”
După 8 ani, a recunoscut relația cu Ion Țiriac și a spus totul...
După 8 ani, a recunoscut relația cu Ion Țiriac și a spus totul despre viața lângă un miliardar: "Mai bine plâng pe un iaht!"
Locul în care se consumă cele mai multe droguri. Este o universitate de...
Locul în care se consumă cele mai multe droguri. Este o universitate de top în care 90% dintre studenți au încercat
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără...
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără el”. A vorbit despre unul dintre cele mai grele momente
Prețul uriaș cu care se vinde cea mai scumpă proprietate din lume
Prețul uriaș cu care se vinde cea mai scumpă proprietate din lume
Garsonieră de 15 metri pătraţi,
Garsonieră de 15 metri pătraţi, "cu patul sub masă", scoasă la vânzare cu 143.000 de euro, preţ redus. Afaceri cu imobiliare în Milano
Scriitor reclamat de vecini dintr-un motiv bizar: „Blocul riscă să se prăbușească din...
Scriitor reclamat de vecini dintr-un motiv bizar: „Blocul riscă să se prăbușească din cauza cărților“
Luna Plină în Fecioară pe 24 februarie. Gemenii, Fecioarele, Săgetătorii și Peștii vor...
Luna Plină în Fecioară pe 24 februarie. Gemenii, Fecioarele, Săgetătorii și Peștii vor fi cei mai influențați de Luna Plină
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care...
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care Mioara a decedat: ”Numai așa vine binele și fuge răul”
Legea pensiilor. Articolul care spulberă speranțele pensionarilor
Legea pensiilor. Articolul care spulberă speranțele pensionarilor
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Ce religie are Cătălin Măruță. A fost botezat la fel ca părinții lui
Ce religie are Cătălin Măruță. A fost botezat la fel ca părinții lui
Bianca Drăgușanu a îmbrăcat o bluză transparentă și și-a lăsat sânii la vedere....
Bianca Drăgușanu a îmbrăcat o bluză transparentă și și-a lăsat sânii la vedere. Ultimele intervenții estetice pe care și le-a făcut
Zodii protejate de Dumnezeu în ultimele zile ale lunii februarie. Au parte de...
Zodii protejate de Dumnezeu în ultimele zile ale lunii februarie. Au parte de schimbări benefice și noroc cât cuprinde