News

Pensie 2021. Cum poți afla ce vechime ai la pensie, online. Care sunt pașii care trebuie urmați

Cum poți afla ce vechime ai la pensie, online și ce pași trebuie să urmezi.
11.08.2021 | 16:05
Pensie 2021 Cum poti afla ce vechime ai la pensie online Care sunt pasii care trebuie urmati
Pensie 2021. Cum poți afla ce vechime ai la pensie, online. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Orice salariat poate să își calculeze online vechimea în muncă, prin niște pași simpli, care pot fi făcuți fără prea mare efort în fața calculatorului.

Cum poți afla ce vechime ai la pensie, online

Înainte de orice, pentru a avea acces la aceste informații, trebuie să vă faceți un cont pe site-ul web al Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP). Este încă un avantaj aici, acela că puteți afla vechimea acumulată rapid, fie ca situație lunară, fie ca una anuală.

ADVERTISEMENT

Apoi, trebuie să completăm un formular online, care trebuie printat și dus la o casă de pensii din localitatea în care stăm. Acesta trebuie prezentat alături de actul de identitate original și o copie a acestuia.

Odată ce am făcut și acest lucru, vom primi un e-mail cu ajutorul căruia putem să ne setăm parola pentru contul nostru de pe site-ul Casei Naționale de Pensii Publice.

ADVERTISEMENT

De aici, accesul este valabil pentru orice informații disponibilă pe site.

Care sunt pașii care trebuie urmați pentru a afla vechimea online

Primul pas pe care îl facem pentru a afla vechimea în muncă este să ne autentificăm în cont. Pentru acest lucru, trebuie să accesăm butonul “Autentificare” din colțul din dreapta-sus al site-ului www.cnpp.ro.

Acolo o să ne ceară e-mail-ul și parola, le introducem și apoi putem să ne logăm prin apăsarea butonului de “Autentificare”.

ADVERTISEMENT

După autentificare, putem avea acces la meniul principal, de unde putem să selectăm acțiunile pe care dorim să le facem. Meniul se găsește în partea stângă a paginii.

Din meniu trebuie să selectăm “Datele mele din sistemul public de pensii”, pentru a afla informațiile pe care le dorim. De aici, putem să ne alegem un document care să conțină stagiile lunare de cotizare înregistrate în evidențele CNPP din aprilie 2001.

ADVERTISEMENT

Care sunt următorii pași de făcut pentru a afla datele despre vechime

De asemenea, putem selecta și un document cu stagiile anuale de cotizare. Putem să îl alegem pe oricare, în funcție de ce ne dorim. Trebuie să apăsăm apoi pe “Generează raport actualizat”.

După cum le spune și numele, diferența dintre cele două este dată de perioada analizată. La raportul lunar apar inclusiv zile lucrate, venituri, condiții de muncă, punctaj, angajatorii care au cotizat pentru tine, vechime totală de muncă acumulată.

La al doilea este prezentată situația pe ani.

Trebuie să știți că durează câteva minute până când raportul este generat, dar vom primi un e-mail în care suntem anunțați de acest lucru. El poate fi consultat în format PDF din contul creat anterior, de unde el poate fi descărcat.

ADVERTISEMENT
Tags: