News

Pensie de peste 20.000 de lei pe lună, la doar 53 de ani. Cine e persoana din România care încasează peste 4.400 de euro

04.04.2021 | 07:00
Pensie de peste 20000 de lei pe luna la doar 53 de ani Cine e persoana din Romania care incaseaza peste 4400 de euro
Ea este persoana care incaseaza 20.000 lei pe luna din pensie. Sursa Foto: Colaj
ADVERTISEMENT

Persoana care încasează peste 20.000 de lei pe lună de la statul român, la doar 53 de ani, este Gabriela Lenghel, șefa Autorității Naționale pentru Cetățenie. Femeia a lucrat ca procuror și are inclusiv rang de secretar de stat. 

Politicianul a activat ca procuror la Galați în perioada 1992 – 2017, după care a devenit avocat și a intrat în politică, în Partidul Mișcarea Populară (PMP). Ulterior, s-a înscris în cursa internă a partidului pentru a candida la Primăria Galați la alegerile din 2020.

ADVERTISEMENT

Gabriela Lenghel a fost numită șefa Autorității Naționale pentru Cetățenie printr-un ordin al premierului Ludovic Orban și are un mandat de patru ani, beneficiind de o pensie generoasă la vârsta de numai 53 de ani, după cum arată declarația de avere.

Cine este fostul procurorul cu o pensie de peste 4.400 de euro pe lună

Mai exact, Gabriela Lenghel a încasat în anul 2019 suma de 260.000 de lei pe tot parcursul anului, provenită doar din pensie. Asta înseamnă că în fiecare lună primește o pensie care depășește suma de 22.000 de lei, adică peste 4.400 de euro, pentru funcția de procuror ocupată la Galați.

ADVERTISEMENT

Pe lângă pensia specială, avocata mai primește și salariul de la locul de muncă actual, care se ridică la suma de 2.000 de lei în fiecare lună.

Potrivit adevarul.ro, politicianul a lucrat ca procuror timp de 25 de ani, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galați și la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galați.

ADVERTISEMENT

Gabriela Lenghel a ocupat și funcția de procuror șef al Secției judiciare din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galați, iar în anul 2017 a fost procuror DNA la Serviciul Teritorial Galați.

Din 2018 până la angajarea sa la ANC, în mai 2020, fostul procuror a lucrat ca avocat în cadrul Baroului Galați, fiind catalogată ca o persoană care nu iese în public pentru a face declarații, nedorind să iasă prea tare în evidență.

ADVERTISEMENT

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a declarat în cadrul unei conferințe de presă realizată recent că va interzice cumulul pensiei cu salariul de la stat, așa cum se întâmplă în cazul în față în cazul unor persoane.

În aceste condiții o persoană care lucrează în instituții publice va putea părăsi câmpul muncii la 70 de ani, asta dacă nu vrea să iasă la pensie odată cu împlinirea vârstei.

„Pentru a opta să lucreze până la 70 de ani este suficient ca angajatul să depună o cerere la angajator cu 30 de zile înainte de împlinirea vârstei de pensionare. Aceasta este o măsură necesară astfel încât norma legală să fie constituțională”, a spus Ministrul Muncii.

ADVERTISEMENT
În Columbia toată lumea știe cine este soția lui Giovanni Becali. L-au eliberat...
În Columbia toată lumea știe cine este soția lui Giovanni Becali. L-au eliberat imediat dintr-o pușcărie din Bogota când au aflat cum o cheamă
Bază aeriană din Crimeea în flăcări după un atac cu rachete ATACMS VIDEO
Bază aeriană din Crimeea în flăcări după un atac cu rachete ATACMS VIDEO
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
Planul lui Juraj Chintula de a-l asasina pe Robert Fico s-ar fi născut imediat...
Planul lui Juraj Chintula de a-l asasina pe Robert Fico s-ar fi născut imediat după alegeri. Urmează 24 de ore critice pentru premierul slovac
Un cunoscut milionar român a ajuns la sapă de lemn, la fel ca...
Un cunoscut milionar român a ajuns la sapă de lemn, la fel ca Irinel Columbeanu! Ce spune fiica lui: Vorbeşte cu extratereştrii
Minodora nu mai doarme cu soțul ei, după o căsnicie de 20 de...
Minodora nu mai doarme cu soțul ei, după o căsnicie de 20 de ani: "Tot am mai încercat, dar nu pot!"
Se schimbă automat cardurile la Raiffeisen Bank. Anunț important făcut de bancă. Tot...
Se schimbă automat cardurile la Raiffeisen Bank. Anunț important făcut de bancă. Tot ce trebuie să știi
Mini eclere făcute în casă. Rețeta pentru un desert perfect în doar câțiva...
Mini eclere făcute în casă. Rețeta pentru un desert perfect în doar câțiva pași
Cine e și cu ce se ocupă presupusul iubit al Simonei Halep. Are...
Cine e și cu ce se ocupă presupusul iubit al Simonei Halep. Are 57 de ani și e în topul celor mai bogați români
Cuantumul despăgubirilor cerute de victimele lui Vlad Pascu în dosarul tragediei din 2...
Cuantumul despăgubirilor cerute de victimele lui Vlad Pascu în dosarul tragediei din 2 Mai: cel puțin 33 de milioane de euro. Cine va plăti
4 zodii dau lovitura la începutul verii. Din iunie, proiectele și dorințele lor...
4 zodii dau lovitura la începutul verii. Din iunie, proiectele și dorințele lor încep să se concretizeze