News

Pensii iunie 2024. Data la care cei aproape 5 milioane de români își primesc banii prin poștă sau pe card

Pensii iunie 2024. Care este data la care cei aproape 5 milioane de pensionari români își primesc banii prin poștă sau pe card.
24.05.2024 | 07:05
Pensii iunie 2024 Data la care cei aproape 5 milioane de romani isi primesc banii prin posta sau pe card
Data la care se plătesc cele aproape 5 milioane de pensii pe luna iunie 2024. Sursa foto: hepta.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Pensii iunie 2024. Care este data la care cei aproape 5 milioane de români își primesc banii prin poștă sau pe card. Schimbare importantă față de luna anterioară, cea a Paștelui.

Data la care se plătesc cele aproape 5 milioane de pensii pe luna iunie 2024. Data la care își primesc românii banii prin poștă sau pe card

În urmă cu exact o lună, premierul Ciolacu îi cerea ministrului Muncii, Simona Bucura-Oprescu, să vorbească cu toate băncile din România şi cu Poşta Română, astfel încât toţi pensionarii să aibă parte de pensii înainte de Paște.

ADVERTISEMENT

Planul a fost pus în practică. Ulterior, șeful Executivului a anunțat într-o ședință de Guvern că pensionarii își vor primi banii înaintea sărbătorilor de Paște. Banii erau fost transferați pe 25 aprilie către Poșta Română și către toate casele județene de pensii publice. Apoi, poștașii erau instruiți să distribuie pensiile, în ziua de 2 mai.

Cei aproape 5 milioane de seniori ai țării s-au întrebat acum ”Când vor avea parte de pensii în luna iunie 2024, prin poștă sau pe card?”. Situația diferă față de luna anterioară, când a fost un caz special, notează Antena 3.

ADVERTISEMENT

Conform procedurii Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP), distribuirea drepturilor sociale debutează pe data de 3 iunie 2024 (luni), în termenul asumat cu Ministerul Muncii și Solidarității Sociale.

Mai exact, banii vor fi virați pentru a fi distribuiți după weekendul cu zilele de 1 și 2 iunie. Calendarul oficial prevede ca achitarea pensiilor prin poștă să se facă în intervalul 1 – 15 al lunii, la domiciliul beneficiarilor.

ADVERTISEMENT

Conform datelor autorităților, achitarea pensiilor pentru care care au carduri se face în jurul datei de 12 a fiecărei luni, dar nu mai târziu de data de 13 a fiecărei luni.

Vouchere de 250 de lei pentru peste 2 milioane de români

O bună parte dintre pensionari au parte, în luna iunie, de a 3-a tranșă de vouchere sociale de 50 de euro (250 de lei) din programul ”Sprijin pentru România” pus în aplicare de guvernanți.

ADVERTISEMENT

Banii vor fi virați pe cardurile sociale în perioada 15-25 iunie 2024. Prima tranșă a ajuns la beneficiari în luna februarie. Apoi, românii s-au bucurat de bani, cu câteva zile înainte de Paște.

ADVERTISEMENT
Tags:
Titularul de azi al României a aflat că a fost vândut, imediat după...
Titularul de azi al României a aflat că a fost vândut, imediat după victoria istorică » „Cred că au și virat banii în cont”
Emma Răducanu repetă marea greșeală a lui Halep: britanica tocmai a dat cu...
Emma Răducanu repetă marea greșeală a lui Halep: britanica tocmai a dat cu piciorul la o șansă imensă
VIDEO EXCLUSIV Mesaje impresionante de la rude, prieteni și antrenori pentru jucătorii naționalei...
VIDEO EXCLUSIV Mesaje impresionante de la rude, prieteni și antrenori pentru jucătorii naționalei și selecționer. ”Faceți istorie!”. Am strâns emoțiile de la Euro într-un clip de poveste pentru România!
Produsul cu care o mică localitate din România a devenit cunoscută în toată...
Produsul cu care o mică localitate din România a devenit cunoscută în toată Europa. Germanii sunt cei mai interesaţi şi plătesc şi 100 euro pe kilogram
Cum a marcat-o pe Mihaela Borcea divorțul dureros de Cristi Borcea! A dat...
Cum a marcat-o pe Mihaela Borcea divorțul dureros de Cristi Borcea! A dat cărțile pe față, la 13 ani de la separare
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază...
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază sexy s-a pozat! FOTO
AVEM deciziile pentru PENSIONARI! CINE ia BANI în PLUS la PENSIE
AVEM deciziile pentru PENSIONARI! CINE ia BANI în PLUS la PENSIE
Edi Iordănescu, primele declarații după VICTORIA ROMÂNIEI de la München. Ce a transmis...
Edi Iordănescu, primele declarații după VICTORIA ROMÂNIEI de la München. Ce a transmis antrenorul
Schimbări la produsele Apple. Utilizatorii vor fi uimiți
Schimbări la produsele Apple. Utilizatorii vor fi uimiți
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca...
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca făcută alături de tatăl ei. Obiceiul de lux moștenit de la mama ei, Monica Gabor
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să...
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să cucerească Odesa: „Zelenski și păpușarii occidentali vor război”
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei...
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei iubit. De ce s-a despărțit, de fapt, de antrenorul naționalei României