News

Pensiile ar putea fi majorate cu 10% începând cu această toamnă. Bătrânii aveau promisă o creștere de 40%

07.05.2020 | 21:53
Pensiile ar putea fi majorate cu 10 incepand cu aceasta toamna Batranii aveau promisa o crestere de 40
ADVERTISEMENT

Pensionarii din România au primit o veste proastă astăzi din partea PNL. Prin vocea deputatului Dan Vâlceanu, liberalii au dat de înțeles că pensiile nu vor fi majorate cu 40%.  Vâlceanu crede că pensiile vor fi majorate cu 10%, din cauza crizei.

Pensiile ar putea fi majorate cu 10%

Cu toate acestea, optimiștii pot să vadă jumătatea plină a paharului, pentru că va exista, totuși, o creștere de 10%. O diferență de 30% față de cuantumul stabilit inițial.

ADVERTISEMENT

Eu cred că procentul avansat de domnul Stolojan, de 10%, este unul realist. Anul ăsta, majorarea pensiilor cu 40% este foarte dificilă. Nu a adus PNL coronavirusul și criza economică în România”, a explicat Dan Vâlceanu, la România TV.

Ludovic Orban evită subiectul majorării pensiilor

Premierul Ludovic Orban evită să discute pe tema majorării pensiilor, rezumându-se să declare că guvernul PNL ia în considerare creșterea pensiilor, pentru că e o promisiune făcută bătrânilor în trecut, însă rămâne de văzut în ce condiții se va putea realiza acest lucru.

ADVERTISEMENT

Populația trebuie să fie conștientă că în România, la fel ca și în restul lumii, a venit deja criza economică, astfel că o creștere cu 40% a pensiilor nu ar fi sustenabilă.

“Guvernul are ca obiectiv creşterea pensiilor. Sigur că urmărim cu mare atenţie evoluţia economiei. La şase luni, în conformitate cu Legea responsabilităţii fiscal-bugetare, Ministerul Finanţelor şi Guvernul trebuie să prezinte un raport privind evoluţia economiei şi a bugetului.

ADVERTISEMENT

De asemenea, ne vom baza pe prognozele realizate de Comisia Naţională de Prognoză şi pe prognozele partenerilor noştri, astfel încât să luăm cele mai bune decizii.

Creşterea pensiilor să ducă la îmbunătăţirea vieţii părinţilor şi bunicilor noştri, dar în acelaşi timp să şi putem garanta plata pensiilor crescute”, a explicat Orban, în timpul vizitei la uzinele Dacia , conform stiripesurse.ro.

ADVERTISEMENT

Surse guvernamentale au anunțat că pensiile vor fi crescute în toamnă, însă nu se știe un cuantum. Cel mai plauzibil scenariu ar fi ca aceste pensii să fie crescute progresiv, în mai multe etape. Cel mai probabil, Guvernul Orban va aștepta să vadă sondajele din septembrie, pentru a decide cât de urgentă este creșterea imediată a pensiilor cu 40%.

ADVERTISEMENT