News

Pensiile au fost recalculate! E oficial: de când se primesc mai mulţi bani

31.03.2019 | 00:01
Pensiile au fost recalculate E oficial de cand se primesc mai multi bani

Vești bune pentru pensionari. S-a încheiat procesul de recalculare a pensiilor, astfel că vor primi în curând mai mulți bani. Anunțul a fost făcut de Casa de pensii, care a recalculat pensiile celor din grupele I și II. Urmează ca aceștia să aibă parte de venituri mai mari.

Pensii mai mari, după recalculare. Câți bani vor primi acești pensionari

Casa Națională de Pensii a emis deja deciziile de recalculare pentru pensionarii care se încadrează în grupele I și II de muncă. Este vorba, mai exact, despre mai bine de 100.000 de beneficiari. Cei care au primit deja decizia, vor primii bani mulți încă din luna martie.

Printre cei care beneficiază de respectiva recalculare se numără atât p ensionarii de peste 70 de ani, care au dosarele mai vechi, dar și cei care se pensionează acum, aceștia urmând să primească din prima   pensia recalculată. În grupa I de muncă, cei care aveau 2.000 de lei, vor primi de acum o pensie lunară de  3.000 de lei.

Ce a anunțat ministrul Muncii în legătură cu recalcularea pensiilor
Ce a anunțat ministrul Muncii în legătură cu recalcularea pensiilor

Cresc pensiile acestor români, în urma recalculării

Nu toți pensionarii care se încarează în grupele de muncă I și II vor beneficia de aceste majorări ale veniturilor lunare. Cei care nu au stagiul complet de cotizare în urma recalculării, ar putea avea parte de o pensie mai mică.

Veştile sunt bune pentru pensionari, pentru că am intrat efectiv în acea recalculare pentru pensionarii I şi II, care nu au beneficiat de punctaj şi până în Paşte vor primi deciziile acasă, iar o parte dintre ei chiar şi diferenţele de bani. De la caz la caz, nu putem spune un procent pentru toţi pensionarii, pentru că sunt care au lucrat mai mulţi ani în grupe, alţii mai puţin, dar este clar că este o creştere” , a anunțat ministrul Muncii, Marius Budăi, în cadrul unei emisiuni televizate. Românii vor beneficia astfel de pensii mărite, chiar în preajma sărbătorilor pascale.