News

Pensiile mărite vin din ianuarie. Taloanele au fost deja tipărite

Ministrul Muncii, Marius Budăi, vine cu vești excelente pentru milioane de români. Oficialul Guvernului anunță că pensiile mărite vin din ianuarie, iar taloanele au fost deja tipărite.
24.12.2021 | 19:17
Pensiile marite vin din ianuarie Taloanele au fost deja tiparite
Vești bune de sărbători pentru pensionari. Ministrul Muncii: ”S-au tipărit taloanele cu pensiile majorate din ianuarie”. Sursa foto: digi24.ro
ADVERTISEMENT

Milioanele de pensionari din România primesc vești foarte bune de la guvernanți, cu câteva ore înainte de sfintele sărbători de Crăciun.

Marius Budăi, ministrul Muncii, a anunțat că s-au tipărit deja taloanele cu pensiile majorate pentru 2022.

ADVERTISEMENT

În plus, oficialul Executivului a vorbit și despre sumele înscrise în creșteri, dar şi data la care pensionarii vor primi banii.

Vești bune de sărbători pentru pensionari. Ministrul Muncii: ”S-au tipărit taloanele cu pensiile majorate din ianuarie”

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Marius Budăi vine cu veștile bune, în Ajun de Crăciun. Acesta confirmă cu el și colegii din Guvern și partid s-au ținut de cuvânt, iar românii vor avea pensii mărite din ianuarie.

ADVERTISEMENT

”Ne ținem de cuvânt! Acum, în Ajun de Crăciun, vreau să-i asigur pe părinții și bunicii noștri că, în luna ianuarie, pensiile se vor plăti la noile valori majorate”, scrie, vineri, Ministrul Muncii şi Solidarității Sociale, pe pagina sa de socializare.


În ceea ce privește valorile cu care se vor majora pensiile, Marius Budăi a explicat:

”Avem pensia minimă majorată cu 25% de la 800 de lei la 1.000 de lei şi valoarea punctului majorat de la 1.442 la 1.586.

ADVERTISEMENT

Am vrut să se vadă tipărit şi pe acel cupon din luna ianuarie şi sprijinul financiar pe care îl acordăm seniorilor acestei ţări care au pensia mai mică sau egală cu 1.600 de lei.

Am preferat să fac acest lucru pentru că am auzit de atacul USR la CCR şi am auzi mulţi seniori întrebându-se dacă vor ma primi majorările în ianuarie sau chiar părinții pentru copiii lor la alocație, sau persoane cu dizabilități”, a spus ministrul, într-o intervenție ulterioară la Antena 3.

ADVERTISEMENT

Când se vor face plățile către pensionari

Ministrul Muncii a mai spus că încă din debutul anului se vor face plățile către Poșta Română.

”În 4-5 ianuarie vom începe să facem plăți spre Poșta Română care va vira banii oamenilor, astfel încât calendarul să nu fie încălcat. Nu există niciun risc ca aceste plăți să nu se facă în cuantumul majorat”, a mai spus Marius Budăi la postul de știri citat.

Oficialul Guvernului a lansat și un atac în direcția celor de la USR, partid aflat în opoziție. ”Eu ştiu că USR îi vrea săraci pe cetățenii români, că altfel nu prindeau 9.4% în PNRR, dar asta e altă discuție.

Eu am preferat să-i informez corect pe cetăţeni şi să-i liniștesc în primul rând pentru că părinţii şi bunicii noştri chiar nu merită să fie panicați doar aşa într-una că îşi doresc unii”, mai spune Budăi.

ADVERTISEMENT