News

Se majorează pensiile militarilor cu venit sub 2.500 de lei. Care e procentul creșterii

Anul 2022 vine cu majorări de venituri și pentru cadrele MApN. Ministrul apărării, Vasile Dâncu, a anunțat că pensiile militarilor cu venit sub 2.500 de lei vor crește de anul viitor.
16.12.2021 | 23:24
Se majoreaza pensiile militarilor cu venit sub 2500 de lei Care e procentul cresterii
Ce se întâmplă cu persoanele care refuză încorporarea în caz de război. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Guvernul coaliției PNL-PSD-UDMR oferă vești bune cetățenilor cu pensii militare. Vasile Dâncu, a anunțat joi, 16 decembrie, că veniturile sub 2.500 de lei vor creşte cu 10% pentru această categorie socială.

Pensiile militarilor cu venit sub 2.500 de lei vor crește cu 10% din 2022. Anunțul ministrului Vasile Dâncu

Oficialul spune că a negociat acest lucru cu ministrul de interne, Lucian Bode și cu ministrul de finanțe, Adrian Câciu, iar modificarea urmează să apară în bugetul pentru anul 2020.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește impactul bugetar al unei astfel de majorări, ministrul Dâncu a spus că este suportabil, chiar dacă este o sumă considerabilă.

”Este un lucru pe care l-am negociat cu ministrul de Finanţe, împreună cu minstrul de Interne, Lucian Bode, aceasta este o modificare care va apărea în buget.

ADVERTISEMENT

Nu a apărut încă, mai discutăm mâine despre asta, însă este una dintre propunerile noastre şi cu siguranţă că va trece”, a spus ministrul Apărării joi seară, la Profit TV, după ce a fost întrebat dacă pensiile militarilor de până în 2.500 de lei vor creşte cu 10%, notează ObservatorNews.

Vasile Dâncu: ”S-a vorbit aiurea despre pensii nesimțite”

Ministrul apărării spune că în spațiul public s-a vorbit aiurea despre faptul că militarii ar avea pensii și salarii nesimțite. Oficialul spune că în acest domeniu nu e cazul să se vorbească despre pensii speciale, ci ”pensii de serviciu”.

ADVERTISEMENT

De asemenea, șeful MApN a mai precizat faptul că nu se așteptat ca în România să fie atât de mulți militari cu pensii de sub 2.500 de lei.

”Este o sumă pe care ne-o permitem, chiar dacă este mare pentru că eu nu m-am aşteptat.

În ceea ce priveşte statutul militarilor, pensiile, salariile militarilor, pentru că s-a vorbit aiurea despre pensii nesimţite, de exemplu, despre pensii speciale, ceea ce nu este cazul, pentru că în Armată este vorba de pensii de serviciu”, a afirmat Vasile Dîncu.

ADVERTISEMENT

Oficialul Guvernului a mai adăugat că în ultimii ani s-au creat disproporţii mari, prin modificările legislative, ”astfel că unii au ieşit, de pe aceeaşi funcţie şi acelaşi grad, cu pensii mari, în jurul anilor 90, şi acum pensionarii au pensii mai mari de două ori sau chiar de trei ori”.

Coaliția PNL-PSD-UDMR a convenit deja pentru mai multe majorări de pensii în 2022. Pensia minimă va ajunge la 1.000 lei, iar punctului pensie la 1586 lei

De asemenea, va fi acordat un ajutor financiar pentru pensiile care sunt mai mici sau egale cu 1.600 de lei.

ADVERTISEMENT