News

Pensiile se vor mări! Tăriceanu anunţă modificarea legii: “Nu vom tolera furtul din banii care se cuvin pensionarilor”

02.09.2020 | 19:16
Pensiile se vor mari Tariceanu anunta modificarea legii Nu vom tolera furtul din banii care se cuvin pensionarilor
ADVERTISEMENT

Călin Popescu Tăriceanu i-a atacat dur pe Klaus Iohannis și Ludovic Orban și a anunțat că va fi modificată Ordonanța de Urgență care privește rectificarea bugetară.

Președintele ALDE spune că este necesară o astfel de măsură pentru că acest OUGprevede majorarea pensiilor cu doar 14% și nu cu 40% așa cum spune legea.”

ADVERTISEMENT

Afirmațiile dure ale candidatului ALDE la primăria Bucureștiului au venit printr-o postare pe pagina de facebook.

Tăriceanu îi critică dur pe Orban și Iohannis pentru rectificarea bugetară

”Vom modifica Ordonanța de Urgență a Guvernului care privește rectificarea bugetară. O să o modificăm pentru că ea prevede majorarea pensiilor cu doar 14% și nu cu 40% așa cum spune legea. Nu vom tolera furtul din banii care se cuvin pensionarilor și nu vom accepta să fie bani pentru cumpărat parlamentari, pentru echipamente la suprapreț, pentru servicii secrete, pentru avioane și rachete și tocmai când ajungem la mărirea pensiilor bugetul se termină”, a scris pe rețeaua de socializare Gabriel Popescu Tăriceanu.

ADVERTISEMENT

Șeful Alde consideră că este o ipocrizie din partea celor care conduc să afirme că țara intră în faliment tocmai atunci când este vorba de banii pentru pensionari.

”Domnilor Iohannis și Orban, nu vi se pare ciudat că doar atunci când este vorba de bani pentru pensionarii cu pensii mici și pentru alocații pentru copiii țării, brusc, țara este în pericol de faliment??? Reveniți cu picioarele pe pământ pentru că și dacă ați scăpat de votul din Parlament riscați să nu scăpați de furia poporului pe gâtul căruia țineți apăsat piciorul”, a adăugat liderul ALDE.

ADVERTISEMENT

Mesajul lui Tăriceanu vine ca un răspuns pentru afirmațiile făcute astăzi de premierul Ludovic Orban. Acesta a blamat PSD-ul pentru  că nu vrea să aprobe rectificarea bugetară. Liderul PNL consideră că orice cheltuială suplimentară ar putea să se întoarcă împotriva românilor.

„După ce au vrut să lase România fără guvern, azi PSD vrea să lase România fără buget. Solicit parlamentarilor să susțină OUG de rectificare a bugetului, pentru că e construită analizelor, studiilor de impact și a resurselor efective de care dispunem. Orice cheltuială suplimentară introdusă în dezbaterea OUG se va întoarce împotriva tuturor românilor, va accentua dezechilibrele și riscă să compromită perspectivele de relansare economică pe care le-am construit pe termen mediu și lung”, a spus premierul Ludovic Orban.

ADVERTISEMENT