ADVERTISEMENT
News

Pensiile speciale ale aleșilor locali, salvate ca prin minune. A picat conexiunea la internet în momentul votului din Parlament

Autor: Bogdan Solomon | 17.12.2020 | 10:49
Pensiile speciale ale aleșilor locali, salvate ca prin minune. A picat conexiunea la internet în momentul votului din Parlament
Aleșii locali rămân cu pensiile speciale intacte. Sursa foto: Colaj Fanatik

Pensiile speciale ale aleșilor locali au fost salvate ca prin minune în Parlament, după ce mai mulți deputați au rămas fără conexiune la internet chiar în momentul votului pentru abrogare. Decizia privind intrarea în vigoare a legii revine Guvernului, numai că acesta trebuie să aibă puteri depline.

ADVERTISEMENT

Din postura de premier interimar, Nicolae Ciucă nu are dreptul să dea Ordonanțe de Urgență sau să angajeze răspunderea pe legea bugetului de stat. Dacă până la sfârșitul anului nu va fi învestit un Guvern cu puteri depline, pensiile speciale vor intra în vigoare de la 1 ianuarie.

Prevederea se regăsește în Codul Administrativ adoptat prin Ordonanță de Urgență de Cabinetul Dăncilă în vara lui 2019. La începutul acestui an, Ludovic Orban și miniștrii săi au dat aviz pozitiv unui amendament USR la legea bugetului de stat prin care se amână pentru un an intrarea în vigoare a acestei măsuri.

ADVERTISEMENT

Internetul, „vinovat” pentru menținerea pensiilor speciale ale aleșilor locali

Prima dată a fost pus pe ordinea de zi a Comisiei în 24 noiembrie, atunci am încercat în două rânduri să discutăm proiectul, dar din cauza lipsei cvorumului nu a fost posibil. În cursul zilei de ieri, în cadrul Comisiei de Administrație a fost pus acest proiect de lege.

În momentul când s-a pus problema să se dea un vot pe acest proiect, nu s-a mai întrunit cvorumul, și am suspendat ședința. Pentru a avea cvorum este nevoie să fie prezenți 13 membri, inițial au fost prezenți 15, pentru ca în momentul votului să fie 11.

ADVERTISEMENT

 Mulți colegi au specificat că nu au mai avut conexiune la internet și nu și-au putut exprima votul. Ieri a fost ultima ședință a comisiei din acest mandat”, a declarat Angelica Fădor (PNL), președinta Comisiei de Administrație din Camera Deputaților.

Un raport din partea Comisiei de Administrație ar fi făcut ca proiectul să intre la vot final în plenul reunit al Parlamentului. PSD are 11 reprezentanți în Comisia de Administrație, PNL cinci, USR și Pro România câte doi deputați, în vreme ce PMP, UDMR și grupul minorităților naționale au câte un membru.

ADVERTISEMENT

Reprezentanții Uniunii Salvați România din Comisia de Administrație pun întreaga situație pe seama deputaților PSD, care au preferat să absenteze de la ședință pentru a nu fi asigurat cvorumului.

PSD a blocat, încă o dată, proiectul USR de modificare a Codului administrativ în sensul abrogării pensiilor speciale pentru actualii și foștii aleși locali!

ADVERTISEMENT

Deputații PSD au lipsit astăzi de la ședința Comisiei pentru administrație, de aceea proiectul USR nu a primit raport și, prin urmare, nu a fost supus dezbaterii și votului plenului Camerei Deputaților”, se arată în comunicatul transmis de USR.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!