News

”Pensiile vor crește de la 1 ianuarie 2022”. Anunţul făcut de Ludovic Orban

08.02.2021 | 15:03
Pensiile vor creste de la 1 ianuarie 2022 Anuntul facut de Ludovic Orban
Ludovic Orban, acțiunea care-l diferențiază de alți lideri. „Cred că sunt primul președinte de partid în 31 de ani care face asta”. Foto - Inquam - Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Ludovic Orban a făcut declarații importante privind pensiile, după o întâlnire a Partidului Național Liberal care a avut loc, luni, 8 februarie,

Fostul premier a anunțat că pensiile românilor nu vor mai crește anul acesta și că „sistemul de a crește punctul de pensie în iulie, în septembrie a provocat foarte multe anomalii și discrepanțe”.

ADVERTISEMENT

”Pensiile vor crește de la data de 1 ianuarie 2022. La baza creșterii punctului de pensie stă formula care a existat, legea 263, compensarea de 100% a pierderii puterii de cumpărare ca urmarea a inflației,” a afirmat Orban.

Ludovic Orban: ”Pensiile vor crește de la 1 ianuarie 2022”. Ce se întâmplă cu pensiile speciale

„Punctul de pensie va crește de la 1 ianuarie 2022. Sistemul de a crește punctul de pensie în iulie, în septembrie a provocat foarte multe anomalii, a provocat foarte multe discrepanțe în ceea ce privește cuantumul pensiei la categorii de pensionari cu o contributivitate similară.

ADVERTISEMENT

Am discutat și de procedura de recalculare a punctului de pensie, astfel încât să se facă dreptate pentru pensionari, o procedură care începe și se va derula într-un ritm cât de alert este posibil. Procedura de recalculare urmărește un lucru foarte simplu, și anume: dacă un pensionar are o contribuție similară să aibă aceeași pensie indiferent de anul când s-a pensionat”, a anunțat liderul PNL.

În privința pensiilor speciale, liderul PNL a spus că „în planul Guvernului există ca obiectiv realizarea unui proiect de lege al pensiilor care va cuprinde și reglementări viitoare la pensiile speciale, la pensiile de serviciu, pensiile ocupaționale”.

ADVERTISEMENT

Ce spune Orban despre pensiile speciale?

”Procedura de recalculare este un acord între PNL și USR privind modificarea legii privind statul deputaților și senatorilor cu scopul de abroga prevederile care permit pensii speciale pentru parlamentari.(…)

Elaborarea prevederilor legale care să permită apropierea pensiilor speciale cât mai aproape de un principiu de contributivitate se va face într-o perioadă mai lungă de timp.

ADVERTISEMENT

Din cauza asta, noi am votat în interiorul partidului să susținem modificarea. De altfel, e un proiect de lege propus de PNL,” a precizat Ludovic Orban.

ADVERTISEMENT