News

Pensiile vor fi majorate din 1 septembrie 2020. Ministrul Violeta Alexandru a făcut anunțul

03.08.2020 | 21:19
Pensiile vor fi majorate din 1 septembrie 2020 Ministrul Violeta Alexandru a facut anuntul
ADVERTISEMENT

Pensiile vor crește cu siguranță din 1 septembrie, însă Guvernul Orban, prin vocea ministrului Violeta Alexandru, e incapabil să ofere un procent clar al majorării.

Ministrul Muncii a declarat că se „fac mai multe scenarii” referitoare la procentul de majorare al pensiilor.

ADVERTISEMENT

Amenințat cu moțiunea de cenzură, Guvernul Orban trebuie să majoreze pensiile și alocațiile începând cu luna septembrie.

Pensiile vor fi majorate din 1 septembrie, însă nu se cunoaște procentul majorării

Violeta Alexandru repetă același discurs ca și colegul său Florin Cîțu sau ca și premierul Ludovic Orban, lăsând să se înțeleagă că pensiile vor fi majorate, însă nimeni nu poate promite un anumit cuantum care să mulțumească pe toată lumea.

ADVERTISEMENT

Pensiile vor creşte. Este şi o obligaţie şi o determinare pe care o avem ca în pofida situaţiei generate de pandemie, cu efect direct asupra economiei, să facem ce trebuie făcut pentru ca românii să aibă pensiile crescute de la 1 septembrie şi acesta este un angajament ferm pe care Guvernul îl face. Mai avem câteva zile până când Ministerul Finanţelor va termina evaluarea – eu am obiceiul să vorbesc despre cifre, sume şi decizii doar când am în faţă toate elementele.

Se fac, într-adevăr, mai multe scenarii, dar nu are sens să vă confirm sau să vă înaintez alte cifre, pentru că nu aceasta este abordarea pe care eu, personal, o am. Aştept ca Ministerul Finanţelor să ne pună la dispoziţie evaluarea necesară cu privire la încasările în buget în această perioadă deosebit de dificilă din economie şi, în funcţie de ceea ce găsim, cu toată transparenţa, vom explica ce se poate face, în ce calendar şi aşa mai departe”, a declarat Violeta Alexandru, conform agerpres.ro.

ADVERTISEMENT

În plină pandemie și criză financiară Guvernul Orban se află într-o situație ingrată în care trebuie să găsească fonduri pentru a majora pensiile și alocațiile, așa cum este prevăzut în lege.

Din păcate pentru pensionari, Ludovic Orban a declarat în nenumărate rânduri că nu are cum să majoreze pensiile cu 40%, așa cum era stabilit, însă se fac eforturi pentru a crește pensia din 1 septembrie cu 10%.

ADVERTISEMENT

În același timp, alocațiile pentru copii ar trebui dublate, însă PNL refuză momentan să aplice legea și amână inevitabilul până în momentul în care va avea banii necesari pentru a face acest lucru.

ADVERTISEMENT