ADVERTISEMENT
Hotnews

S-a redus vîrsta de PENSIONARE! Vezi dacă faci parte dintre FERICIŢI!

Camera Deputaţilor a decis ca şi persoanele care au lucrat în grupa I de muncă cu o vechime mai mică de 6 ani să beneficieze de reducerea vârstei standard de pensionare....
Autor: Ionuţ Cataramă | 04.06.2015 | 10:18
S-a redus vîrsta de PENSIONARE! Vezi dacă faci parte dintre FERICIŢI!

Camera Deputaţilor a decis ca şi persoanele care au lucrat în grupa I de muncă cu o vechime mai mică de 6 ani să beneficieze de reducerea vârstei standard de pensionare.

ADVERTISEMENT

Concret, propunerea legislativă recunoaşte grupa I şi pentru persoanele care au lucrat cel puţin doi ani în condiţii speciale, nu doar pentru cele care au efectuat un stagiu minim de şase ani, aşa cum prevede legislaţia actuală.

Camera Deputaţilor este for legislativ decizional. Perioadele de vechime în muncă realizate până la 1 aprilie 2001 în grupa I de muncă în condiţii speciale şi în alte condiţii de muncă, mai mici de 2 ani, se vor constitui în stagii de cotizare în condiţii deosebite în vederea reducerii vârstelor standard de pensionare.

ADVERTISEMENT

Reprezentanţii grupurilor parlamentare au susţinut acest proiect de lege, arătând că reglementează situaţia celor care au lucrat în industria grea, siderurgică şi că se repară o nedreptate.

Sursa: realitatea.net

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!