News

Vești bune pentru pensionarii cu venituri de sub 1.600 de lei: primesc ajutorul de 1.200 de lei. Anunțul ministrului muncii

Ministrul muncii, Marius Budăi, vine cu vești bune pentru pensionarii cu venituri de sub 1.600 de lei. Oficialul anunță că în ianuarie aceștia vor primi ajutorul de până la 1.200 de lei.
16.12.2021 | 19:53
Vesti bune pentru pensionarii cu venituri de sub 1600 de lei primesc ajutorul de 1200 de lei Anuntul ministrului muncii
ADVERTISEMENT

Toți pensionarii din România cu venituri de sub 1.600 de lei vor primi, în debutul anului, o sumă suplimentară de 1.200 de lei, anunță ministrul muncii, Marius Budăi.

Marius Budăi, vești bune pentru pensionarii cu sub 1.600 de lei. În ianuarie primesc ajutorul de 1.200 de lei

Conform oficialului Guvernului, ajutorul de până la 1.200 de lei se va acorda astfel încât toți cei cu pensii de sub 1.600 de lei să ajungă la 2.200 de lei venit în luna ianuarie a anului 2022.

ADVERTISEMENT

”Acest ajutor trebuia aplicat celor cu pensii mici. Deci, cei care au până la 1.600 de lei, vor avea 2.200 de lei în ianuarie. Nu i-am îmbogățit pe bătrânii noștri, ci vrem să nu-i facem vulnerabili în fața scumpirilor.

Suntem în situația în care nu putem discuta de majorări ulterioare, fără a discuta și negocia cu Comsia Europeană”, a declarat Marius Budăi la Realitatea Plus.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește o majorare generală a pensiilor, în special a celor mici, Budăi spune că acest lucru nu este posibil, el fiind neconstituțional prin prisma contributivității. În schimb, ministrul recunoaște că Guvernul caută soluții ”conexe” de ajutorare a acesti categorii.

”O majorare mai mare, doar a pensiilor mici, este neconstituțională, pentru că lovim în contributivitate. Atunci a trebuit să găsim elemente conexe”, a adăugat oficialul.

ADVERTISEMENT

Ordonanța privind pensiile și alocațiile se va afla luni pe ordinea de zi

Marius Budăi a mai anunțat că, tot din ianuarie, vor crește alocațiile, pensiile de 1.000 de lei, precum și punctul de pensie. Toate se vor afla într-o ordonanță aflată luni pe masa Guvernului.

”De asemenea, va crește și alocație pentru cei între 2 și 18 ani la 243 de lei. Nu aș vrea să avansez un termen de care să nu ne putem ține, iar când voi acele date clare le voi comunica. Am instituit a 13-a indemnizație pentru cei cu dizabilități, ce va fi acordată în ianuarie. Chiar dacă nu e o sumă mare, dacă nu era PSD la guvernare nu cred că vorbeam de vreo creștere.

ADVERTISEMENT

Prezența PSD în acest guvern înseamnă că luptăm pentru bunăstarea românilor. De asemenea, avem majorarea pensiei minime la 1.000 de lei, iar punctul de pensie va ajunge la 1.586 de lei. Este baza construcției bugetare pentru 2022.

Mai greu a fost să ținem pe loc tipărirea cupoanelor de pensie, până vom tipări și această ordonanță. În ianuarie, oamenii vor primi și acel ajutor, odată cu pensia. Sper ca cel mai târziu luni va fi pe ordinea de zi a guvernului”, a mai declarat Budăi.

ADVERTISEMENT