News

Pensionarii au ieșit în stradă. Vor mai mulți bani și au adus sicrie la Ministerul Muncii și Palatul Cotroceni

Mai mulți pensionari au protestat, joi, în fața Ministerului Muncii și a Palatului Cotroceni. Aceștia au solicitat pensii mai mari din cauza scumpirilor, din ultima vreme.
11.11.2021 | 14:04
Pensionarii au iesit in strada Vor mai multi bani si au adus sicrie la Ministerul Muncii si Palatul Cotroceni
ADVERTISEMENT

Pensionarii au adus cu ei și sicrie în fața Ministerului Muncii și a Palatului Cotroceni. Ei acuză autoritățile că îi lasă să trăiască în sărăcie și că nu au luat măsuri suficiente pentru stoparea pandemiei.

De asemenea, manifestanții vor creșterea puctului de pensie cu minimum 15% pentru că nu fac față creşterii costurilor la încălzire și nu numai. Pensionarii mai consideră că ar trebui o testare în masă, iar medicamentele lor să fie asigurate.

ADVERTISEMENT

Pensionarii vor să le fie asigurate medicamentele

Protestul a fost organizat de Alianţa Europensionarilor din România şi Alianţa Sindicală a Organizaţiilor Pensionarilor din judeţul Vâlcea. Se solicită, totodată, includerea Federaţiei Naţionale “Solidaritatea” a Pensionarilor din România (FNSPR), în Consiliul Naţional al Persoanelor Vârstnice. FNSPR este o rganizaţie co-fondată de asociațiile menționate.

”Cele două organizații ale pensionarilor din Galați și Vâlcea afliate sindicatului Solidaritatea protestează astăzi în fața Ministerului Muncii și Solidarității Sociale și urmează în fața președintelui României – Klaus Iohannis pentru condițiile și viața grea de astăzi a pensionarilor din România.

ADVERTISEMENT

Majorarea mult întârziată și foarte așteptată de pensionarii din România trebuie urgent avută în vedere de noul guvern care va veni și de președintele României care a stopat legea.

Orice majorare a pensiei, indexare sau cum se va numi, mai mică de 15% e pe departe de a asigura viața românilor în general și a pensionarilor în special.

ADVERTISEMENT

Avem încredere în această alianță social-liberală, care poate fi un guven al românilor, și nu al domniei sale care vrea „guvernul meu”, a spus pentru Realitatea Plus,  Marin Iancu, președintele Federaţiei Naţionale “Solidaritatea” a Pensionarilor din România.

Raluca Turcan promite creșterea pensiilor de anul viitor: ”Așa cum am spus, începând de anul viitor alocațiile, pensiile urmează să fie indexate”

În timpul acestui protest, Raluca Turcan a oferit o declarație de presă, în Parlament, dând asigurări că PNL va susține de anul viitor majorarea pensiilor, dar și a alocațiilor.

ADVERTISEMENT

”PNL susține majorarea de venituri. Așa cum am spus, începând de anul viitor alocațiile, pensiile urmează să fie indexate, reformele sunt demarate. Să fiu foarte concretă, astăzi nu vom anunța niciun procent, că nu țin de Ministerul Muncii, ci de politica generală a guvernului. Avem calculate diferite tipuri de impact bugetar și în funcție de veniturile la dispoziție, stabilim un impact. Facem proiecții pentru majorarea pensiilor, urmă să anunțăm ce decizie vom lua.

Scopul unui program de guvernare nu se rezumă la o persoană, ci la principii, de a continua reforma marilor sisteme. Reforma asistenței sociale, să venim cu servicii integrate, să creștem ocuparea, iar veniturile să crească și pentru cei care muncesc.

Întotdeauna trebuie să găsești puncte de vedere în comun. În momentul de față suntem în discuții tehnice pe pensii, alocații. Există un calendar și vom anunța când vom lua o decizie. Urmează să mai avem discuții tehnice. Deciziile se iau împreună cu cei de la Finanțe, a spus, joi, în Parlament, Raluca Turcan, după ce a ieșit de la negocierile cu PSD pentru formarea Guvernului.

ADVERTISEMENT