News

Pensionarii din Galați au stat la coadă ore bune pentru un ajutor de 30 de lei: ”Noi murim de foame”

Sute de pensionari din Galați au stat la coadă ore bune pentru a obține un ajutor de 30 de lei, oferit de autorități pentru încălzire.
05.10.2022 | 20:09
Pensionarii din Galati au stat la coada ore bune pentru un ajutor de 30 de lei Noi murim de foame
Pensionari la coadă la Galați pentru ajutoare. Foto: Stirile PRO TV
ADVERTISEMENT

În Galați, pensionarii și alte persoane cu venituri modeste au luat cu asalt ghișeele serviciului pentru acordarea ajutoarelor la încălzire.

Sute de pensionari au stat ore bune la coadă pentru ajutor de la stat

Cu toate că sumele pot fi mici pentru cei care au venituri spre 1200 de lei pe lună, oamenii au stat ore bune la coadă chiar și pentru 20-30 de lei.

ADVERTISEMENT

Unora dintre pensionari li s-a făcut rău, iar certurile au fost nelipsite. Conform Stirile PRO TV, oamenii s-au plâns că mor de foame și nu au de ales și vor sta la coadă chiar și pentru 20 de lei.

”Noi murim de foame, cu 14 milioane, cu 35 de ani de muncă. De ce nu ia în considerație anii de muncă, să îmi dea și mie măcar 20?”, s-a plâns o vârstnică.

ADVERTISEMENT

O altă femeie, care nu are serviciu, spune că nu are nicio soluție pentru a ieși din impas.

”Nu am servici! Când merg la Forțele de Muncă mă trimite la Pensii, când merg la Pensii, mă trimite la Muncă. Și trebuie să cerșesc acuma, nu?”, a declarat aceasta, cu mențiunea că a lucrat ”în șantierul naval”.

”Mă ajută copiii, într-un fel sau altul, când pot și ei. Au copii, au și ei… Mă rog, fiecare se descurcă cum poate. E foarte complicat, e bătaie de joc de lume”, a transmis o altă pensionară nemulțumită.

ADVERTISEMENT

Pensionarii care suferă de boli grave au rezistat cu greu la coadă, cum e și cazul unei femei care a simțit că amețește și și-a acoperit capul cu o sacoșă pentru a se feri de Soare.

”Își bat joc de noi. Cât să mai îndurăm, oare, cât să mai îndurăm? Ne umilesc într-un hal. Mai bine ne-ar mai pune la pensie un milion, două, și nu ne-ar mai chinui cu acte. Sunt bătrâni singuri care nu știu să mai scrie, care n-are cine să-i ajute”, s-a plâns o altă femeie, nemulțumită de întreg procesul birocratic necesar pentru obținerea ajutoarelor.

ADVERTISEMENT

O altă pensionară a stat ore în șir la coadă pentru a realiza că a stat degeaba, pentru că nu avea toate actele necesare.

”Nu, mă duc acasă să iau factura, să mă apuc să caut toate, că de abia stau!”, a transmis femeia, mărturisind că trebuie să primească un ajutor de 30 de lei de la stat.

Adriana Ghinoiu, șeful serviciului Ajutoare de Încălzire al Primăriei Galați, a anunțat că până acum peste 1.000 de persoane au solicitat un ajutor pentru iarna grea.

”Până la momentul ăsta s-au depus 1.046 de cereri, pentru sezonul 2022-2023. În anul trecut, am avut 4.989 de cereri soluționate și transmise. Mă aștept ca anul ăsta să fie depuse mai multe”, a anunțat Ghinoiu. Oamenii care vor să beneficieze de ajutor, cât de mic, trebuie să depună documentele necesare până pe 15 octombrie 2022.

ADVERTISEMENT
Tags: