News

Pensionarii, lămuriți de Marcel Ciolacu: ”Vom vedea dacă venim cu o majorare a tuturor pensiilor”

La puțin timp după ce ministrul finanțelor, Adrian Câciu, a declarat că de la 1 ianuarie 2023 vor crește pensiile, președintele PSD, Marcel Ciolacu, a venit cu precizări suplimentare.
28.07.2022 | 07:26
Pensionarii lamuriti de Marcel Ciolacu Vom vedea daca venim cu o majorare a tuturor pensiilor
Marcel Ciolacu încă nu poate spune dacă toți pensionarii vor beneficia de viitoarea majorare a pensiilor. Foto: hepta.com
ADVERTISEMENT

Într-o conferință de presă susținută recent, Marcel Ciolacu s-a referit și la pragul pentru impozitarea pensiilor, celălalt subiect abordat miercuri de Adrian Câciu.

Mesajul lui Marcel Ciolacu pentru USR

Cel care ocupă și funcția de președinte al Camerei Deputaților s-a mai referit și la colegii din PSD, pe care i-a felicitat pentru că ”au închis județele cu proiectul Anghel Saligny”.

ADVERTISEMENT

Cu această ocazie, Marcel Ciolacu i-a criticat pe cei din USR, cărora le-a amintit că PSD a demonstrat că are ”capacitatea” de a nu face ”diferențe politice între administrațiile locale”.

Altfel, președintele PSD a fost rugat să comenteze declarațiile de ieri ale ministrului finanţelor, care a spus că se analizează creșterea pragului de impozitare pentru pensii.

ADVERTISEMENT

Cu această ocazie, Ciolacu le-a transmis pensionarilor că majorarea pensiilor va fi făcută cu siguranță, dar mai există un mic semn de întrebare legat de dimensiunea indexării.

”(…) Mă bucur că domnul ministru al finanțelor caută soluții pentru cei care au nevoie. (…) Nu am avut această discuție în interiorul coaliției, dar o vom avea.

ADVERTISEMENT

Câți pensionari se vor bucura de majorare?

(…) Ce vă pot spune cu exactitate: legile în România sunt date ca să fie respectate, deci indexarea pensiilor categoric va fi făcută.

Vom vedea dacă venim cu o majorare a tuturor pensiilor sau mergem în continuare focusați pe cei cu venituri mici și medii”, a spus Marcel Ciolacu într-o conferință de presă.

ADVERTISEMENT

În luna aprilie, România avea 4.813.753 de pensionari. Conform statisticilor publicate la acea vreme de reprezentanții Ministerului Muncii, a fost o scădere cu 30.319 persoane faţă numărul înregistrat la 31 decembrie 2022.

De asemenea, în acest an, la finalul lunii martie a mai fost înregistrată o scădere cu 88.904 de pensionari, comparativ cu luna martie a anului trecut. Dintre cei 4.813.753 de pensionari, trebuie spus că 95,79% erau pensionari de asigurări sociale de stat (4.610.885 persoane). Totodată, 4,21% dintre ei erau pensionari agricultori (202.868 persoane).

ADVERTISEMENT