News

Pentagonul avertizează că Rusia nu își retrage trupele așa cum a promis: “Credem că aceasta este o repoziționare a trupelor”

Pentagonul avertizează în privința intențiilor Rusiei. Ministerul Apărării al SUA consideră că armata rusă nu își retrage trupele așa cum a promis, ci doar și le repoziționează
30.03.2022 | 07:00
Pentagonul avertizeaza ca Rusia nu isi retrage trupele asa cum a promis Credem ca aceasta este o repozitionare a trupelor
ADVERTISEMENT

Credibilitatea Rusiei a scăzut mult în ochii tuturor, astfel că promisiunile acesteia sunt privite cu scepticism. Pentagonul, de exemplu, consideră că Rusia nu își retrage trupele așa cum a promis, ci doar și le repoziționează.

Pentagonul avertizează că Rusia nu își retrage trupele așa cum a promis

Rapoartele Pentagonului arată că unele trupe rusești s-au îndepărtat într-adevăr din zona Kievului. Totuși, Ministerul Apărării al SUA privește cu scepticism promisiunile Rusiei, despre care consideră că doar își repoziționează trupele în locuri unde ar avea un potențial mai mare de succes.

ADVERTISEMENT

“A existat o mișcare a unor unități rusești de la Kiev în ultima zi? Da. Credem că da. În număr mic. Dar credem că aceasta este o repoziționare, nu o retragere reală și că toți ar trebui să fim pregătiți pentru o ofensivă majoră împotriva altor zone ale Ucrainei”, a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, potrivit unui comunicat postat pe site-ul oficial.

Acesta este de părere că un angajament real și credibil al Rusiei ar implica o retragere completă a tuturor forțelor ruse din Ucraina.

ADVERTISEMENT

“Au o oportunitate aici, o oportunitate pe care au ratat-o de multe ori în ultima lună de a pune capăt acestui război și de a-l face în mod responsabil și de a negocia cu bună-credință.

Sperăm că vor face asta. Dar războiul s-ar putea încheia astăzi dacă domnul Putin ar făce ceea ce trebuie și și-ar retrage toate forțele din Ucraina și ar respecta suveranitatea ucraineană”, a mai precizat John Kirby.

ADVERTISEMENT

Potrivit acestuia, în ciuda promisiunilor Rusiei de a se retrage din Kiev, orașul nu poate fi considerat sigur, ci este în continuare în pericol din cauza agresiunii ruse.

“Rusia a eșuat în obiectivul său de a captura Kievul. A eșuat în obiectivul său de a subjuga Ucraina.

ADVERTISEMENT

Dar ei încă pot provoca o brutalitate masivă asupra țării, inclusiv asupra Kievului. Vedem asta și astăzi în atacurile aeriene continue împotriva capitalei”, a mai subliniat purtătorul de cuvânt al Pentagonului.

ADVERTISEMENT