News
notix pixel id

Pentagonul, atenție sporită pentru rapoartele despre OZN-uri. Ar putea fi o amenințare de securitate, consideră șefii militari

Pentagonul dorește eficientizarea colectării și analizării rapoartelor despre OZN-uri. Ar putea fi o amenințare de securitate, consideră șefii militari. Cum plănuiește să facă acest lucru, mai exact?
24.11.2021 | 22:32
Pentagonul, atenție sporită pentru rapoartele despre OZN-uri. Ar putea fi o amenințare de securitate, consideră șefii militari
Pentagonul dorește eficientizarea colectării și analizării rapoartelor despre OZN-uri. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Pentagonul a anunțat că plănuiește să își eficientizeze măsurile luate pentru a colecta, dar și pentru a analiza rapoartele OZN.

Măsura anunțată miercuri vine în contextul în care la începutul anului 2021, Guvern a afirmat că aceste rapoarte ar trebui să fie studiate mai atent, deoarece OZN-urile pot fi o amenințare pentru securitatea națională.

Pentagonul înființează un grup special pentru analizarea OZN-urilor

Tocmai de aceea, în acest sens, va fi creat un grup special care să se ocupă de rapoartele OZN-urilor, în cadrul ramurilor militare și a altor agenții guvernamentale.

ADVERTISEMENT

SUA a început să verifice serios toate aceste cazuri de observări de OZN-uri încă din luna iunie, iar tot atunci Biroul Directorului de Informații Naționale a lansat un raport despre examinarea a 144 de cazuri.

Cele mai multe dintre acestea au fost raportate de piloții Marinei.

Astfel, începând cu acest moment, o problemă ce era considerată a fi una marginală, a devenit o preocupare intensă a SUA, lucru dovedit acum, după ce a fost anunțată eficientizarea măsurilor pentru analizarea OZN-urilor.

ADVERTISEMENT

Ce va face, de fapt, noul grup unificat al Pentagonului

Numele acestui nou grup unificat anunțat de Pentagon este Airborne Object Identification and Management Synchronization Group (AOIMSG).

Grupul de identificare și sincronizare a managementului obiectelor aeropurtate, așa cum este traducerea sa, va „detecta, identifica și atribui obiecte de interes în spațiul aerian cu utilizare specială”, a declarat marți secretarul adjunct al apărării Kathleen Hicks.

ADVERTISEMENT

Scopul acestuia este de a va standardiza procesul de raportare a incidentelor cu OZN-uri. De asemenea, grupul tebuie să ia parte la identificarea deficințelor din capacităților operaționale.

Care sunt atribuțiile noului grup creat de Pentagon pentru OZN-uri

„Identificarea și reducerea lacunelor în capacitățile operaționale și de detectare a informațiilor; colectarea și analizarea operațiunilor, informațiilor și date de contrainformații;

ADVERTISEMENT

recomandarea de politici, modificări de reglementare sau statutare, după caz;

identificarea abordărilor pentru prevenirea sau atenuarea oricăror riscuri prezentate de obiectele de interes din aer; și alte activități considerate necesare de către director”, a explicat secretarul adjunct al apărării.

Acets nou grup unificat va prelua activitatea Grupului operativ pentru OZN-uri al Marinei.

De asemenea, Departamentul de Apărare al SUA a stabilit că va analiza care este, de fapt, riscul OZN-urilor pentru securitatea națională.

ADVERTISEMENT
Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 859. 32 pagini + cartea „Dictatura gastronomică”
A apărut noua revistă Taifasuri